Logo

Μωρό 2 μηνών νεκρό στα Γλυκά Νερά από επίθεση σκύλου - Η κατάθεση της τραγικής μάνας [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε κατάσταση σοκ είναι η 32χρονη μητέρα του μόλις δύο μηνών βρέφους, το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα από το ροτβάιλερ της οικογένειας.

Η τραγική μητέρα που είδε το παιδί της στο στόμα του σκύλου, κατέθετε επί τέσσερις ώρες στους αστυνομικούς για τα όσα δραματικά συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Μία μητέρα 32 ετών μετέφερε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το μόλις 2 μηνών κοριτσάκι της νεκρό.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μωρό φέρει τραύματα από δαγκωματιές σκύλου, ενώ η πρώτη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ότι ο σκύλος είναι της οικογένειας και τον είχαν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα ανέφερε πως όταν  το περιστατικό έγινε αντιληπτό από εκείνη και τον πατέρα του παιδιού ήταν ήδη αργά.

Ο  σκύλος ράτσας ροτβάιλερ, κάτω από άγνωστες συνθήκες, επιτέθηκε στο μωρό και άρχισε να το δαγκώνει. 

Το μωρό διακομίστηκε από την 35χρονη μητέρα του στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί αλλά ήταν ήδη αργά. Οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του. Η μητέρα είναι σε κατάσταση σοκ και δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους της ΕΛΑΣ.

Νοσοκομείο Παίδων: Το βρέφος έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εξέδωσε ανακοινωθέν για την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία το δύο μηνών βρέφος . 

Όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέων το  βρέφος δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα, δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, ενώ δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών που ακολούθησε.

Αναλυτικότερα, το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής: 

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος.

Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

Απομακρύνθηκε το ροντβάιλερ που σκότωσε το μωρό

Συνεργείο φιλοζωικής εταιρείας απομάκρυνε το ροντβάιλερ που σκότωσε το μωρό στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Το ζώο θα παραμείνει μια εβδομάδα στη φιλοζωική, όπου θα εξεταστεί από ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά.

Αν δεν παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά, τότε αυτό που προβλέπεται είναι η επιστροφή του πίσω στην οικογένεια και στην περίπτωση που δεν θέλουν να επιστρέψει στον τόπο της τραγωδίας, τότε θα φιλοξενηθεί στη φιλοζωική μέχρι να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια.

Στη περίπτωση που το σκυλί παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά τότε οι κτηνίατροι που το παρακολουθούν θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα για δικές του ενέργειες.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το βρέφος έχασε τη ζωή του.

Τι κατέθεσε η μητέρα του μωρού

Επί τέσσερις ώρες κατέθετε στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιανίας η μητέρα του μόλις δύο μηνών βρέφους για τα όσα δραματικά συνέβησαν το πρωί μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Η γυναίκα έχασε πολλές φορές τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης της. Ήταν σε κατάσταση σοκ και δίπλα της βρισκόταν ψυχολόγος.

Η τραγική μητέρα ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεση της στους αστυνομικούς:

 “Ήμουν στο σπίτι και καθάριζα το μπάνιο. Είχα αφήσει το μωρό στο καλαθάκι του στο σαλόνι. Άκουσα κλάματα και βγήκα. Το σκυλί είχε σκίσει τη σίτα της μπαλκονόπορτας. Είχε στο στόμα του το μωρό”.

Από την πλευρά της, η γιαγιά της μητέρας περιέγραψε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος, μιλούσε στο τηλέφωνο με την εγγονή της. “Η εγγονή μου έχει πάθει σοκ. Δεν το πιστεύουμε. Το μωρό κοιμόταν και το σκυλί ήταν έξω στο μπαλκόνι. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο για το τι θα μαγειρέψει και μπήκε στο μπάνιο. Τι συνέβη δεν κατάλαβε κανείς. Το μωρό αυτό το γέννησε με πολύ κόπο και προσπάθεια”, ανέφερε.

Μετά την πολύωρη κατάθεση, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα του βρέφους, αφού της απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις