Logo

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι - Δείτε που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς [βίντεο+φωτο+χάρτης]



 
 

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερη ημέρα, σήμερα, Κυριακή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λουτράκι, καθώς εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και για προληπτικούς λόγους κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση μοναστηριών και ενός γηροκομείου της περιοχής.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή είναι ο μεγάλος αντίπαλος των πυροσβεστών στην επιχείρηση με τις πύρινες γλώσσες.

Τις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης που αποτελείται από 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενίσχυσαν με το πρώτο φως της ημέρας και εναέριες, τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνδράμουν, επίσης, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας Πελοποννήσου & Δήμων της περιοχής.

 

 

Δείτε βίντεο από τις σημερινές επιχειρήσεις των εναέριων μέσων πυρόσβεσης

 

 

 

Το έργο των πυροσβεστών δυσκόλευαν όλη τη νύχτα οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τα μοναστήρια που εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους αλλά και εξαιτίας του έντονου καπνού ήταν ιερές οι μονές Οσίου Παταπίου και του Προφήτη Ηλία. Το γηροκομείο που εκκενώθηκε από τους ηλικιωμένους και το προσωπικό του, βρίσκεται στην περιφερειακή Λουτρακίου.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την φωτιά δεν απειλούνται κατοικίες.

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες από την φωτιά που έκαιγε όλη τη νύκτα το Λουτράκι

Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιφέρειες

Για σημερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες.

Δείτε τον χάρτη και τις περιοχές υψηλού κινδύνου με πορτοκαλί χρώμα.

 

79 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες επιλήφθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε 79 δασικές πυρκαγιές ,124 αστικές και 109 παροχές βοηθείας σε κλήσεις των πολιτών.

 

 

Όπως ανακοινώθηκε, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί πυρκαγιά στην περιοχή Κορυφή Πύργου Ηλείας.

Μεταξύ άλλων η η Πυροσβεστική επελήφθη σε φωτιές στα Μέγαρα, στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στον Άγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2019 από directNEWS.gr


 


Τελευταίες Ειδήσεις