Logo

Εικόνες ντροπής στις καταλήψεις που εκκενώθηκαν [βίντεο+φωτο]



 
 

Εικόνες ντροπής παρουσιάζουν τα υπό κατάληψη κτίρια στην οδό Αχαρνών που εκκενώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, στα οποία ζούσαν σε άθλιες συνθήκες 269 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 98 παιδιά.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, οι εσωτερικοί χώροι των κτιρίων θυμίζουν ...τρώγλες και σίγουρα δεν τιμούν την Ελληνική Πολιτεία που επί δύο χρόνια έκανε τα "στραβά μάτια" σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών και προσφύγων.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν τρανταχτή απόδειξη. Στρώματα και κουβέρτες στο πάτωμα, αυτοσχέδια κρεβάτια και ντουλάπες ήταν μερικά από τα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί στα εσωτερικό των κτιρίων.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και ενός ακόμη κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Μέσα στο κτίριο της Αχαρνών 22 βρέθηκαν 90 αλλοδαποί εκ των οποίων 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι. Ένας από τους αλλοδαπούς συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν μαχαίρια.

Στο κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν 179 αλλοδαποί εκ των οποίων 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι. Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο πιστόλια (τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά) και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, που είναι γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και μέχρι το 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο. Η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του κτιρίου ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ.

Τα δυο κτίρια καθαρίστηκαν μετά την εκκένωση τους, με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια σφραγίστηκαν με την τοποθέτηση τσιμεντόλιθων στις εισόδους των κτιρίων, ώστε να αποτραπεί τυχόν απόπειρα επανακατάληψης τους.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί πριν από εβδομάδες ανάλογη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση ακόμα τεσσάρων κατειλημμένων από μετανάστες και πρόσφυγες, κτιρίων στα Εξάρχεια.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις