Logo

Ειδήσεις 

Η 22χρονη  αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σε καλή κατάσταση και έχοντας επαφή με το περιβάλλον. Νωρίτερα, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα. Έφερε δύο βαθιά τραύματα με το ένα μάλιστα κοντά στην καρδιά με αποτέλεσμα να έχει υποστεί πνευμοθώρακα, ενώ είχε και ένα σπασμένο πλευρό.


 

Στην αναστολή της αποχής από όλες τις δίκες αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Παράλληλα οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (Funds) μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2024.


 

Πάνω από 100 άμαχοι που περίμεναν στην ουρά για να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σφαγιάστηκαν σε επίθεση του ισραηλινού στρατού (IDF) τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.


 

Ανώτερος επιθεωρητής που μεταξύ άλλων ερευνά και την υπόθεση Qatargate υπέβαλε μήνυση για απόπειρα δολοφονίας μετά από επεισόδιο σε μπαρ στο κέντρο των Βρυξελλών, πριν μερικές εβδομάδες Η εξέταση του αίματός του αποκάλυψε υψηλή παρουσία αμφεταμινών, αναφέρει η εφημερίδα Le Soir την προηγούμενη εβδομάδα.


 

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιχείρηση καθαρισμού των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, ανήμερα της επετείου του ενός χρόνου από την τραγωδία. Τα ονόματα των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ωστόσο, ξαναγράφονται αυτή την ώρα από φοιτητές που πραγματοποιούν ...


 

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ της Ένωσης Εισαγγελέων και της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με αφορμή την όψιμη παραγγελία της εισαγγελέας ΑΠ, Γεωργίας Αδειλίνη προς τον εφέτη - ειδικό ανακριτή Λάρισας να διερευνηθούν όλοι οι ισχυρισμοί και οι καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων στην πολύνεκρη σιδηροδρομική ...


 

Eκδήλωση ταυτόχρονων εμπρησμών σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα υπήρξε το πρωί στην οδό Ζαΐμη, στα Εξάρχεια, πολύ κοντά στη συμβολή με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου μάλιστα έχει κλείσει ο δρόμος από τις αστυνομικές δυνάμεις.


 

Διαβιβάστηκε στη Γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» η ποινική δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

 

«Τα ερωτήματα για τη σιδηροδρομική τραγωδία και για τις παραλείψεις ενός ολόκληρου κράτους πολλά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την επέτειο μνήμης από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


 

Το directnews.gr, συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίαςπου προκήρυξε η Ένωση Συντακτών, από τις 12.00 έως τις 16.00 (28/2/2024) για «τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων». Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ ζητά ...


 

Σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη. Ένας χρόνος από το πλέον θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα.