Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "ΕΟΔΥ"


 

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και όχι με τις καθημερινές ανακοινώσεις των κρουσμάτων, που γινόταν μέχρι τώρα.


 

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα που είχε ξεκινήσει η Εισαγγελία, πριν περίπου έναν χρόνο, με αφορμή καταγγελίες σχετικά με «ανακριβή αποτύπωση από τον ΕΟΔΥ» του αριθμού των κρουσμάτων covid, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να επαληθεύουν τις εν λόγω καταγγελίες.


 

Την παραίτηση του υπέβαλε το Σάββατο από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες την έκανε δεκτή.


 

Απρίλιος 2020. Στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου, ασθενοφόρα παραλαμβάνουν άρον-άρον ηλικιωμένους ασθενείς. Ο ιός έχει απλωθεί στους ορόφους, οι αιμοκαθαιρόμενοι έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό και πρέπει να απομακρυνθούν επειγόντως. Τελικά, 35 άνθρωποι βρίσκονται μολυσμένοι. 13 από αυτούς σύντομα καταλήγουν.



 

Οι διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, γιατί πέταξαν μπογιές και  τρικάκια στα γραφεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του ΕΟΔΥ/4η Υγειονομική Περιφέρεια.


 

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, για δημοσιεύματα των εφημερίδων  "ΒΗΜΑ" και "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που έκαναν λόγο για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων με κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί ...


 

Εξαπλώνεται στις φυλακές Διαβατών ο  κορονοϊός.

Μέχρι σήμερα στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό συνολικά 15 κρατούμενοι και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοιι, ενώ ο ΕΟΔΥ φέρεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα για τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων.