Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Novartis"


 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας με το υπ’ αριθμόν 764/2023 βούλευμά του έκρινε αθώους τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, τον στενό συνεργάτη της εταιρείας Νίκο Μανιαδάκη και τρία ακόμη στελέχη για τα αδικήματα της δωροδοκίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας.


 

«Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις Novartis και Siemens», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μετά την καταδίκη του για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.


 

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τρία άτομα που φέρονται να εξαπατούσαν επιχειρηματίες τάζοντας δανειοδοτήσεις.


 

Με την εξέταση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης συνεχίστηκε το Ειδικό Δικαστήριο για τις κατηγορίες εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.


 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, με βούλευμά του, αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του πρώην υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, από την κατηγορία της δωροληψίας για το σκάνδαλο Novartis.


 

Η Ένωση των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με ανακοίνωσή της, αποδοκίμασε έντονα τοις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη εναντίον των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που εξέδωσε το απαλλακτικό βούλευμα για τη λεγόμενη "σκευωρία Novartis".


 

Στο 22ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων & Μαχόμενων Δικηγόρων, το οποίο διοργανώθηκε χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή στην Πάτρα, έδωσε το παρών ο γνωστός νομικός και δικηγόρος των τριών μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος του FBI στην υπόθεση Novartis, Παύλος Σαράκης.


 

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis «προσβάλουν τόσο τον θεσμό της Δικαιοσύνης εμφανίζοντάς την ως υπηρέτη συντεχνιακών σκοπιμοτήτων όσο και τους ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς που συμμετείχαν στη σύνθεση», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ...


 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με ανακοίνωση «καταδικάζει απερίφραστα την συντονισμένη, όπως καταγγέλλουν έγκριτοι συνάδελφοι, παραπληροφόρηση για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και μάλιστα από ανώτατες δικαστικές πηγές».


 

Ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης, εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μετά την απαλλαγή με αμετάκλητο βούλευμα όλων όσων εμπλέκονταν στη λεγόμενη “σκευωρία Novartis” εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής: