Logo

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου το δεξί χέρι του Βγενόπουλου για το σκάνδαλο της Λαϊκής



 
 

mpouloutasΤο δεξί χέρι του μεγαλόσχημου επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, κλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, προκειμένου να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο, λόγω των παράνομων δραστηριοτήτων που οδήγησαν σε λουκέτο τη Λαϊκή και την Κύπρο σε οικονομική κατάρρευση...

Αξιοσημείωτο δε πως στοιχεία που αφορούν τις κατηγορίες του Μπουλούτα είχαν δημοσιευθεί στο Hot Doc (τεύχος 25), με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση το περιοδικό και το δικαστήριο να καταδικάζει πρωτόδικα τον Κώστα Βαξεβάνη σε 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Τώρα, η κυπριακή Δικαιοσύνη οδηγεί στο εδώλιο τους άμεσους συνεργάτες του, ενώ οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας καταδίκασαν πρωτόδικα τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε τις δραστηριότητες αυτές.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλο της τράπεζας κατηγορείται, χειραγώγηση αγοράς, παρουσίαση ψευδών στοιχείων - τήρηση ψευδών λογαριασμών, όπως και για την απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας. Ουσιαστικά, στον άμεσο συνεργάτη του Βγενόπουλου αποδίδεται ότι κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων για το 9μηνο του 2011 δεν ενημέρωσαν το κοινό, ως όφειλαν, για την απομείωση της υπεραξίας της τράπεζας. Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι ως εκ της θέσεώς τους και ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της τράπεζας, παρέλειψαν να προβούν σε σχετική δημοσίευση προς το κοινό.

Όπως σημειώνει ο politis-news.gr, το κατηγορητήριο επιδόθηκε στον κ. Μπουλούτα την περασμένη Παρασκευή μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών δικαστικής συνδρομής μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο κατά πόσο ο Ευθύμιος Μπουλούτας θα έρθει οικειοθελώς στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει τις εναντίον του κατηγορίες ή θα επιλέξει την οδό της άρνησης.

Η υπόθεση είναι ορισμένη για παραπομπή του Ευθύμιου Μπουλούτα και των συγκατηγορουμένων του, πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 15 του μηνός.

Από τη στιγμή που το κατηγορητήριο έχει επιδοθεί στον κατηγορούμενο, η άρνηση προσέλευσής του στο δικαστήριο θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση, εναντίον του, ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Κι άλλοι στο εδώλιο

Στο κατηγορητήριο υπάρχουν τα ονόματα ακόμα τριών προσώπων. Στο εδώλιο θα βρεθούν εκτός από τον Μπουλούτα- οι Παναγιώτης Κουννής, πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, Νεοκλής Λυσάνδρου, ο οποίος διετέλεσε μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, μέλος της επιτροπής διαχείρισης κινδύνων και μέλος της επιτροπής ελέγχου της Λαϊκής Τράπεζας και ο Μάρκος Φόρος, ο οποίος υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., μέλος της επιτροπής διαχείρισης κινδύνων και μέλος της επιτροπής ελέγχου της Λαϊκής Τράπεζας.

Τέλος, μέχρι πρότινος η δραστηριότητα του κ. Βγενόπουλου και των συνεργατών αυτού στην Κύπρο θεωρούταν από τους λειτουργούς της ελληνικής Δικαιοσύνης ως ένα ζήτημα που αφορούσε μόνο τη Μεγαλόνησο, ασχέτως αν τα στοιχεία κατεδείκνυαν ευθυγραμμιζόμενες πρακτικές που αφορούσαν την επιχειρηματική δράση του Mr MIG και στη χώρα μας. Τώρα, πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, το θέμα Βγενόπουλου φαίνεται ότι δεν θα μείνει άθικτο στην Ελλάδα, κάτι που γινόταν συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2016 από directNEWS.gr πηγή:koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις