Logo

Γιάννης Τοπαλούδης: Δικαιοσύνη μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται Ελένη



 
 

Η αυλαία στη δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έπεσε την Παρασκευή με την καταδικαστική ετυμηγορία του δικαστηρίου: Ισόβια και 15 έτη κάθειρξη για κάθε ένα εκ των δύο καταδικασθέντων, ο οποίοι οδηγούνται στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους.

Η Δικαιοσύνη εκδικάζοντας την υπόθεση σε πρώτο βαθμό δεν βρήκε κάποιο ελαφρυντικό για τη στυγερή πράξη των δύο νεαρών, οι οποίοι βίασαν, βασάνισαν και σκότωσαν την φοιτήτρια. 

Η μητέρα της Ελένης, όταν άκουσε τον 23χρονο Ροδίτη να ζητά από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας - που η τυχόν αναγνώρισή του θα "έσπαγε" τα προβλεπόμενα για την πράξη του ισόβια - δεν άντεξε και φώναξε: 

«Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου, ποιο ελαφρυντικό; Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου. Η ζωή μου καταστράφηκε. Πού είναι οι άντρες με μπέσα»

Μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και επί της ποινής, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, βγήκε από την αίθουσα δικαιωμένη μεν  συγκλονισμένη και συγκινημένη δε. 

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας κλαίγοντας σήκωσε τη σφιγμένη γροθιά της και φώναξε και εκείνη το σύνθημα: «Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη», που ήταν κυρίαρχο στους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστήριο σε ένδειξη συμπαράστασης στους πονεμένους γονείς. 

Ο πατέρας, Γιάννης Τοπαλούδης, ανέλαβε να εκφράσει στους δημοσιογράφους την ικανοποίηση της οικογένειας για την δικαστική απόφαση που τους έκανε να νιώσουν μία «στιγμιαία ψυχική ανακούφιση»

«Ήμουν σίγουρος  ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη», είπε ο κ. Τοπαλούδης και πρόσθεσε:  «Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη, ή ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη. Λυπάμαι αλλά κάποιοι θα έπρεπε να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια μας. Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάναμε προς το τέλος, να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν. Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες, υπουργούς, παρα-υπουργούς … εμείς είμαστε μακριά από κόμματα».

Εδώ και χρόνια κ. Τοπαλούδη κάποιοι έχουν δείξει ότι δεν σέβονται τίποτα και κανέναν.... 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις