Logo

Ο φαιδρός - πολιτικά - κύριος Πανούσης



 
 

giannis-panousis2-10-11-2015Τον κύριο Πανούση τον γνωρίζαμε ως ένα σοβαρό πανεπιστημιακό δάσκαλο. Δείγματα σοβαρότητας έδειξε και όταν ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν και κάποιες φορές, αντί να διοικεί προτιμούσε να γράφει άρθρα. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο...

τούτες τις μέρες χειρίστηκε τόσο το θέμα κάποιων στελεχών μιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φέρεται να επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με επίορκους αστυνομικούς και καταδικασμένα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όσο και τις απειλές κατά της ζωής του, που ο ίδιος κατήγγειλε, δυστυχώς, μόνον πολιτική φαιδρότητα δείχνει.

Και εξηγούμεθα: Τα συγκεκριμένα περιστατικά που κατήγγειλε ο κύριος Πανούσης με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», την Κυριακή, ήταν γνωστά κα δημοσιοποιημένα από τον περασμένο Απρίλιο. Τότε, μάλιστα, αναφερόμενος στις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες αξιωματικού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ και την καρατόμηση έντιμων αξιωματικών, είχε αναφερθεί με δηλώσεις του σε «πρακτικές που ξεπερνούν το οργανωμένο έγκλημα και φτάνουν στη συνομωσία εναντίον της κυβέρνησης». Ήταν οι ίδιες συνομιλίες, που έδειχναν ότι κάποια "επαναστατική" συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία... με διεφθαρμένους αστυνομικούς, ήθελαν την απομάκρυνσή του από το θώκο του υπουργού.

Τότε, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνον δεν τον απομάκρυνε, αλλά του ανέθεσε και την πολιτική εποπτεία της ΕΥΠ, η οποία νομίμως υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του «μηχανισμού της διαφθοράς».

Διοικητής της ΕΥΠ ήταν τότε και παραμένει ο προσωπικός του φίλος, Γιάννης Ρουμπάτης, με τον οποίο είχαν φυσικά άριστη συνεργασία. Ο κ. Πανούσης, μάλιστα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό crash του Γιώργου Τράγκα τον Ιούλιο του 2015 είχε δηλώσει: «Έχω 30 χρόνια φιλία, όχι γνωριμία, με τον Ρουμπάτη και αυτό είναι σημαντικό στη συνεννόηση». Και προσέθετε στην ίδια συνέντευξη: «Στον Γιάννη έχω πει το εξής: ό,τι νομίζει ότι πρέπει να το ξέρω να μου το λέει, ό,τι νομίζει ότι πρέπει να το ξέρει μόνο ο πρωθυπουργός, να το πει στον πρωθυπουργό. Αυτό είναι, ξεκάθαρα πράγματα».

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο κ. Πανούσης είχε πλήρη γνώση της έρευνας που γινόταν και ήταν ενήμερος για όλες τις λεπτομέρειες. Γιατί λοιπόν δεν ζήτησε τότε τη σύλληψη εκείνων - που όπως ο ίδιος διατείνεται - τον απειλούσαν; Γιατί δεν πήγε τότε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταθέσει τα άκρως απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ και τις επίμαχες τηλεφωνικές συνομιλίες; Δεν είναι φαιδρό να δηλώνει ότι είχε καταθέσει τα στοιχεία σε κάποιον συμβολαιογράφο και ότι σκοπεύει να γράψει ένα μυθιστόρημα, όπου θα εξιστορεί τα δρώμενα χώρίς ονόματα και διευθύνσεις;

Και το πιο σημαντικό: Σύμφωνα με τις υποκλαπείσες συνομιλίες το κύκλωμα της μίζας και της διαφθοράς, που φέρεται να λειτουργούσε σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ, ήταν εκείνο που καρατόμησε ικανούς αστυνομικούς στις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου προκειμένου να τοποθετήσει στις θέσεις τους "ημέτερους".

Για παράδειγμα, στις 3 Μαρτίου 2015 ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλία ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με διεφθαρμένο αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οποία γίνεται αναφορά για την απομάκρυνση του τότε διοικητή αυτής της υπηρεσίας, Γιάννη Φραγκίσκου. Πράγματι, δύο μέρες αργότερα, ο κ. Φραγκίσκος αποστρατεύεται. Υπουργός τότε ήταν ο κ. Πανούσης. Γιατί το ανέχθηκε; Γιατί δεν το κατήγγειλε; Πώς συνεργαζόταν, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, που έληξε η υπουργική του θητεία, με τον αντικαταστάτη του κ. Φραγκίσκου, ο οποίος από τις ίδιες συνομιλίες φέρεται να ήταν επιλογή του κυκλώματος;

Τόσο... ζεστή ήταν η καρέκλα;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις