Γκάφα ολκής διέπραξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναδημοσιεύοντας στο λογαριασμό τους στο twitter, μία ψευδή είδηση για τον δήθεν θάνατο ενός 24χρονου αστυνομικού, που είχε τραυματιστεί σε επίθεση αντιεξουσιαστών τον Ιούλιο του 2007...
Ο Κυρ. Μητσοτάκης μάλιστα, έσπευσε να στείλει στην οικογένεια του αστυνομικού, που κάποιες ιστοσελίδες τον έχουν "πεθάνει" τουλάχιστον τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, τα συλλυπητήριά του...
Είναι δυνατόν πρωτοκλασάτα στελέχη ενός κόμματος που διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα να υιοθετούν χωρίς καμία διασταύρωση και επιβεβαίωση, όποια "μπούρδα" αναρτάται στο διαδίκτυο.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του nantiareport και θα καταλάβετε...
«Στην κακώς εννοούμενη ...» λογική» του «μην αφήσεις μια αλήθεια να χαλάσει μια είδηση»... άκριτα, αλόγιστα και εμπρόθετα, στο διαδίκτυο αναπαράγεται ανάρτηση hoax (ψευδής) η οποία για μια ακόμα φορά, αναφέρεται στο θάνατο Αστυνομικού, ο οποίος είχε τραυματισθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης από κουκουλοφόρους, σε συναυλία στο Ελληνικό το 2007.
Το περιστατικό της επίθεσης, είναι πραγματικό γεγονός. Σε μουσική συναυλία, η οποία είχε διοργανωθεί (06/07 2007- 23.10) στις εγκαταστάσεις του baseball στο Ελληνικό, δύο Αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή έκνομων ενεργειών, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ο 35άχρονος- τότε- Αστυνομικός κατάφερε να διαφύγει τραυματίας, με ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά- ωστόσο ο νεότερος σε ηλικία- 24ετών τότε συνάδελφός του Π.Τ.-, εγκλωβίστηκε από την ομάδα των αντιεξουσιαστών, κατά τη συμπλοκή τον έριξαν από τη σκάλα και ο νεαρό Αστυνομικό, τραυματίσθηκε σοβαρά- έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με την κατάστασή του όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν, να «εγκυμονεί κίνδυνο ζωής». Μετά από μακρά νοσηλεία, το μεγαλύτερο μέρος των εξωτερικών τραυμάτων του νεαρού Αστυνομικού, αποκαταστάθηκαν. Ωστόσο, ο χρόνος για τον 24άχρονο, «πάγωσε» σε εκείνη την ημέρα. Σήμερα, ούτε θυμάται ότι υπήρξε Αστυνομικός, κι έκτοτε, βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας από την ΕΛΑΣ.
Η πρώτη ανάρτηση της συγκεκριμένης ψευδούς δημοσίευσης (hoax) εμφανίζεται στο διαδίκτυο, όταν στο αίτημα που κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας (2008), ο οποίος πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 15άχρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ανέφερε μεταξύ άλλων, «μόλις προχθές «έσβησε» ο Αστυνομικός».
Από μια αναζήτηση στο google προκύπτουν κάποιες από τις ημερομηνίες που «έσβησε αθόρυβα ο Αστυνομικός», το Δεκέμβριο 2008, και στη συνέχεια το ίδιο μήνα του 2010, τον Απρίλιο 2013 και τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του ίδιου έτους (και δεν είναι μόνο αυτές).
Σε κάποιες αναρτήσεις, μάλιστα, υπήρχε και παράθεση φωτογραφικού στιγμιότυπου, από την «αθόρυβη» κηδεία του νεαρού Αστυνομικού», στη Μακρυνεία, Αιτωλοακαρνανίας. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από την κηδεία του δολοφονημένου Αστυνομικού Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Φωκίδας, από τα πυρά των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Αναδημοσίευση της επίμαχης ανάρτησης, για το θάνατο του 24αχρονου νεαρού Αστυνομικού, αναπαρήγαγαν και υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της ΝΔ στο twitter.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, -καθώς και για κάποιες άλλες οι οποίες δεν περιλαμβάνουν Αστυνομικούς- με αναφορά σε «είδηση την οποία κρύβουν τα ΜΜΕ» και μόνο κάποια αμφιβόλου ταυτότητας ιστολόγια και blogs αναπαράγουν, αναφέρονται στον «αθόρυβο» θάνατο του συγκεκριμένου Αστυνομικού. Δεν είναι λίγοι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι υιοθετούν και αναπαράγουν τη συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία διακινείται στο διαδίκτυο και συνεχίζει να αναδημοσιεύεται».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-12-2015 από directNEWS.gr