Logo

Διώκονται για 3 κακουργήματα - Καταζητούνται 2 μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατική Αυτοάμυνα" με τη σύλληψη τριών μελών της, τον εντοπισμό του οπλοστασίου της, ενώ καταζητούνται ακόμα δύο μέλη της.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες πράξεις καταζητούνται ακόμα με εντάλματα σύλληψης ακόμα δύο άτομα, ένας 46χρονος και ακόμα ένα πρόσωπο αγνώστων στοιχείων.

Εκτός από τους δύο άντρες έχει συλληφθεί η 39χρονη σύντροφος του 46χρονου που καταζητείται, καθώς στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκαν όπλα.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, οι συλληφθέντες εμπλέκονται στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με καλάσνικοφ στη πρεβεία του Μεξικό και έξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη σε διμοιρίες των ΜΑΤ κατά τις οποίες είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έγινε στις 21 Οκτωβρίου σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Ο 41χρονος είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τις αρχές. Είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Μάλιστα τότε είχε συλληφθεί μαζί με το Νίκο Μαζιώτη και την Πώλα Ρούπα αμέσως μετά τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο. Για την υπόθεση είχε καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης αλλά αποφυλακίστηκε στις 12-2-2018, με βάση τις ευνοϊκές διατάξεις του αρ. 43 του λεγόμενου "Νόμου Παρασκευόπουλου", Ν. 4489/2017.

Όμως η ευνοϊκή ρύθμιση μπορεί να ανακληθεί και ο 41χρονος να κληθεί να εκτελέσει το υπόλοιπο της ποινής του ήτοι 3 έτη, 6 μήνες και 26 ημέρες, σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του, σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών. Σε αυτήν την περίπτωση θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του...

Ο 45χρονος που συνελήφθη, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν τα όπλα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ποιος είναι ο 46χρονος που αναζητείται

Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, φέρεται ότι ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.

Μάλιστα φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε πρόσφατα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Η 39χρονη γυναίκα που συνελήφθη, είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου. Συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι που διέμεναν, βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Τα 15 άτομα που έχουν προσαχθεί από χθες, Παρασκευή, στην Αντιτρομοκρατική, συνεχίζουν να εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους. Σε αυτήν την περίπτωση κάποιες από τις προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις...

Οπλοστάσια με Καλάζνικοφ, υποπυροβόλο, πιστόλια και πυροκροτητές

Σε κατ' οίκον έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε 13 σπίτια στον Χολαργό, την Κυψέλη, τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές της Αττικής, έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Το οπλοστάσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης βρέθηκε στο σπίτι στον Χολαργό όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ

Ένα υποπολυβόλο

Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

Δύο πυροβόλα πιστόλια

Τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

Έξι κοινοί πυροκροτητές

Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

Τρία σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα αποστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Φάρος περιπολικού, αλεξίσφαιρο και πλαστές πινακίδες

Εξάλλου, σε κάποια από τα 13 σπίτια που ερευνήθηκαν, βρέθηκαν φάρος περιπολικού, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια usb και πολλές συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Ο οπλισμός της οργάνωσης μεταφέρθηκε στη γιάφκα του Χολαργού από σπίτι στην Κυψέλη όπου ήταν αρχικά το οπλοστάσιο. Η μεταφορά του οπλοστασίου έγινε μετά τη ληστεία στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Χολαργό και τον τραυματισμό του ενός μέλους της οργάνωσης, όταν εκπυρσοκρότησε όπλο κατά τη διαφυγή τους.

Δείτε τo σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, όπου βρέθηκαν τα όπλα.

Βαλλιστική ταυτοποίηση όπλου με ενέργειες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση στα καλάσνικοφ που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός καλάσνικοφ με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα καλάσνικοφ έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες:

  • Ρίψη πυροβολισμών στις 25-5-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών στις 31-7-2016 εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα
  • Ρίψη πυροβολισμών στις 10-1-2017 εναντίον διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ) που είχε διατεθεί στη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, κατά την οποία είχε τραυματιστεί αστυνομικός
  • Ρίψη πυροβολισμών στις 6-11-2017 εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που είχε διατεθεί στη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας στις 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε τραυματιστεί αστυνομικός.

Η εκπυρσοκρότηση όπλου οδήγησε στην εξάρθρωση της Αυτοάμυνας

Η αρχή του τέλους για την "Επαναστατική Αυτοάμυνα" ξεκίνησε μετά από ληστεία πρακτορείου του ΟΠΑΠ στην οδό 17 Νοέμβρη στον Χολαργό το βράδυ της  21ης Οκτωβρίου 2019, σε κοντινή απόσταση από το κρησφύγετο τους.

Δύο άγνωστοι δράστες επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στις 11 Οκτωβρίου από την Πεύκη, εισέβαλαν στο πρακτορείο και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Βγαίνοντας από το πρακτορείο, το όπλο του ενός από τους ληστές εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 46χρονος ο οποίος τώρα καταζητείται από τις αρχές.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από την εκπυρσοκρότηση του καλάσνικοφ και τον τραυματισμό του 46χρονου κατά τη διαφυγή τους από το πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό

Ακολούθησε χθες, Παρασκευή, η έφοδος στο διαμέρισμα επί της οδού 17ης Νοέμβρη, κοντά στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»...

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Φορώντας αλεξίσφαιρα και με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο άντρες συλληφθέντες στον Εισαγγελέα για να εκτελεστούν τα σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και ακολούθως στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Κατά τη μεταφορά τους από το ένα κτίριο στο άλλο, οι συλληφθέντες φώναξαν «Ζήτω η αναρχία, Ζήτω η επανάσταση».

Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί αλληλέγγυοι αναρχικοί οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ τους.

Νωρίτερα, κατά τη μεταφορά τους στον εισαγγελέα, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες επιτέθηκε φραστικά εναντίον των δημοσιογράφων.

Δείτε βίντεο κατά τη μεταφορά τους στον γραφείο του Εισαγγελέα, συνοδευόμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

 
 
Διώξεις για τρία κακουργήματα
Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των δύο συλληφθέντων, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η Αστυνομία.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:
  • Τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ' εξακολούθηση
  • Τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και
  • Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Επίσης, ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας, παράνομης οπλοκατοχής, προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά