Logo

ΕΛ.ΑΣ: Συλλήψεις 19 ατόμων και 77 προσαγωγές στα επεισόδια μετά τις πορείες για τον Α. Γρηγορόπουλο σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη



 
 

Σε "μπαράζ" προσαγωγών και συλλήψεων προχώρησαν την Παρασκευή οι διωκτικές αρχές στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τις πορείες για την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ στις τρεις πόλες πραγματοποιήθηκαν στις τρεις πόλεις συνολικά 77 προσαγωγές, ενώ μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί συνολικά 19 συλλήψεις. Επίσης, συνολικά τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια σε Αθήνα και Πάτρα. 

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τις πρώτες ώρες του Σαββάτου αναφέρονται τα εξής:

Οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία έχουν συλληφθεί 12. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία έχουν συλληφθεί 7. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2.

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα οδηγούνται, σήμερα, Σάββατο, 12 άτομα που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά