Logo

Αθήνα: Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο [βίντεο+φωτο]



 
 

Επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στον δρόμο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Παράλληλα, ομάδες ατόμων έβαλαν φωτιές στην πλατεία Εξαρχείων, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικά.

Συλλήψεις και προσαγωγές

Όπως λένε οι πληροφορίες στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και κυρίως στις οδούς Μπενάκη, Τοσίτσα και Καλλιδρομίου αστυνομικοί των ΜΑΤ κυνηγούν υπόπτους για συμμετοχή στα επεισόδια, ενώ νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. 

Την ίδια στιγμή αντιεξουσιαστές άναψαν φωτιές σε σκουπίδια σε δρόμους της Αθήνας, ενώ στην οδό Σολωμού έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ. 

Στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις,  ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε με προβολέα από αέρος την κατάσταση. Επίσης, έχουν μεταφερθεί προληπτικά δύο μικροί «αίαντες» εκτόξευσης νερού.,

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πορείας ενώ φθορές προκλήθηκαν και τέσσερις στάσεις λεωφορείων.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες,  προχώρησε σε 50 προσαγωγές και τουλάχιστον 10 συλλήψεις. 

Μετά τις 23:30 η κατάσταση στα Εξάρχεια ήταν ήρεμη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην πλατεία και το υδροβόλο όχημα «Αίας» της αστυνομίας προχώρησε και σε ρίψη νερού για να σβήσει κάποιες φωτιές .

Επεισόδιαμ μικρής και στη Θεσσαλονίκη

Μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν, όπως και στην Πάτρα, επεισόδια. Μέσα στα στενά της πόλης εκτυλίχθηκε ένα κυνηγητό ανάμεσα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές.

Η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές ατόμων από τα οποία συνελήφθησαν 2.

Ένταση και στα Χανιά

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε στα Χανιά  η πορεία για την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκε ένταση, όταν ενώ είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών, μικρή ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς το σημείο που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος της ομάδας των νεαρών που απομακρύνθηκαν από το σημείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις