Logo

Δικαστικά


 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε κάθειρξη 8 ετών σε Καλαματιανό πρώην πράκτορα του ΟΠΑΠ, για υπεξαίρεση 228.101 ευρώ. Υπάλληλος του Τμήματος Λογιστικής Διαχείρισης του ΟΠΑΠ καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως από τον κατηγορούμενο - έκανε αυτή τη δουλειά από το 1988 - αφαιρέθηκε η άδεια γιατί, παρότι ...


 

Ελεύθεροι, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κώστα Σαργιώτη, τα 11 στελέχη της Attica Bank, που κατηγορούνται στην υπόθεση με τις υψηλόποσες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες, συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου...


 

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε με ψήφου 6 υπέρ και 1 κατά νόμιμη και συνταγματική την υπουργική απόφαση του 2013 με την οποία προβλέπεται πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο (αδήλωτο) εργαζόμενο σε μία επιχείρηση.


 

Ανοίγει ο “Ασκός του Αιόλου” για την πολύκροτη υπόθεση της διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος δύο Τούρκων που φέρονται ως οι χρηματοδότες του φορτίου του “λευκού θανάτου”.


 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τίθεται ξανά η δικαστική έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015.
 

Εύπορη ηλικιωμένη από τη Σκύρο μήνυσε τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, υποστηρίζοντας ότι με παράνομες μεθοδεύσεις την έθεσε σε «δικαστική συμπαράσταση», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της.


 

Σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης επί της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή την απελευθέρωση με εγγύηση 80.000 ευρώ, ετέθη αργά χθες το βράδυ πρώην πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου την περίοδο των «θαλασσοδανείων» ...


 

Οι τυχόν ευθύνες αξιωματούχων του Λιμενικού Σώματος στην υπόθεση του μικρού τάνκερ “Αγία Ζώνη ΙΙ”, διερευνώνται πλέον από τις δικαστικές αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση τόσο για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του ναυαγίου όσο και τις τυχόν ευθύνες για τυχόν καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της ρύπανσης που ξεκίνησε ...


 

Για το  αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης κρίθηκαν ένοχοι τέσσερις κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία που έγινε το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη για τη δραστηριότητα της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές. Συγκεκριμένα, μέλη του κινήματος κατά των εξορύξεων χρυσού, θέλησαν να ...


 

Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για το οικολογικό έγκλημα που διαπράχθηκε στον Σαρωνικό προχώρησε την Παρασκευή  η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.


 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό και τις επιπτώσεις της κατέθεσαν σήμερα από κοινού ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.


 

Στο αρχείο έθεσε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, τις καταγγγελίες του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις, προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.


 

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπει σε δίκη τρία άτομα, κατηγορούμενα για έργα «φαντάσματα» της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), τη χρονική περίοδο 2005/06, που ζημίωσαν την Εταιρεία με ποσό που προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.