Δικαστικά


 

Μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας ο 83χριονος που αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικές με τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου, ο οποίος πάσχει από αναπτυξιακή διαταραχή.


 

Ο καταδικασμένος πρωτοδίκως σε ισόβια για την υπόθεση του «Noor 1», Μάκης Γιαννουσάκης, αναμένεται αυτή τη βδομάδα να μεταχθεί δύο φορές ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών αρχών του Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει. 


 

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επένδυση ύψους 100.000.000 ευρώ της εταιρείας βρετανικών συμφερόντων Loyalward L.t.d., σε έκταση 22.120.349 τ.μ. της Μονής Τοπλού που βρίσκεται πλησίον του Φοινικοδάσους Βάι στην Κρήτη. 


 

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων  για κακουργηματική απιστία αναφορικά με χρηματοδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους έργο, που αφορούσε την ανάπλαση της οδού Επτανήσου, του Καποδιστριακού Δήμου Ευόσμου (νυν Κορδελιού-Ευόσμου), το οποίο φαίνεται ότι παραδόθηκε με σοβαρές ...


 

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού νεότερου των 15 ετών κρίθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο δάσκαλος από τις Σέρρες, ο οποίος πρωτοδίκως είχε κριθεί αθώος για τα ίδια αδικήματα λόγω αμφιβολιών.


 

Ακόμα και η πιθανότητα σχέσης, ερωτικής ή φιλικής, με κάποιον που κατηγορήθηκε ότι σχετίζεται με τρομοκρατία, για την ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί και να είναι πιο επικίνδυνο ακόμα και από την αποδεδειγμένη σχέση με δύο τόνους ηρωίνης.


 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, για το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα, από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω της απεργίας των οδοκαθαριστών.


 

Την ακύρωση της από 19.4.2017 υπουργικής απόφασης που επιβάλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS) ζητούν με προσφυγές τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ). 


 

«Τα βάζω με όλους και με όλα. Ηδη κινδυνεύω, θέλετε να πω ονόματα για να κινδυνεύσω περισσότερο. Δεν μπορώ να πω ονόματα εδώ, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Επρεπε, για να πιστέψουν οι άνθρωποι που ήταν από πίσω ότι δεν θα μιλήσω. Δεν είμαι αθώος, αλλά ούτε και ο εγκέφαλος» («Εφ.Συν.», 18/1/2015, απολογία Γι...


 

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο δήμαρχος Ελαφονήσου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.


 

Μηνυτήρια αναφορά σχετική σε όσα λέγονται και γράφονται για την υπόθεση του Noor 1. υπέβαλε την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  ο εφοπλιστής Βαγγέλης  Μαρινάκης. Η αναφορά, την οποία παρέλαβε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής, αναμένεται να χρεωθεί σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό για να ξεκινήσει ...


 

 Μηνυτήρια αναφορά υποβληθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις αξιόποινες πράξεις οι οποίες συνδέονται με την παράλειψη διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που ανάγονται στα Εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την αναφορά κατέθεσε την Πέμπτη ...dikastika
 

Παρότι στην υπόθεση αυτή σημασία έχουν τα γεγονότα, θα ξεκινήσω με κάτι υποθετικό. Ας υποθέσουμε λοιπόν, πως σε κάποια δίκη, εντόπιζαν εμένα ή συνεργάτη μου να ηχογραφεί τη διαδικασία χωρίς την άδεια του δικαστηρίου.


dikastika
 

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας απαλλάσσεται από το κακούργημα της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, η πρώην γενική γραμματέας εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου.