Logo

Δικαστικά


 

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η εισαγγελική έρευνα που αφορά τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς,  Ελένης Τουλουπάκη. κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή. σχετικά με τους χειρισμούς στη διερεύνηση του σκανδάλου  Novartis.


 

Στη Βουλή παραπέμπουν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης την πολύκροτη δικογραφία που αφορά τυχόν παρεμβάσεις πολιτικών στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. 

Ένοχοι κρίθηκαν ο ευρωβουλευτής Γιαννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σχετικά με την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013.


 

Απάντηση προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, έδωσε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, με αφορμή τις σε βάρος της καταγγελίες του συναδέλφου της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.


 

Με το ...καλημέρα του δικαστικού έτους οι δικαστικοί υπάλληλοι ξεκινούν με κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την χορήγηση επιδόματος "ειδικών συνθηκών" αλλά και την πρόσληψη προσωπικού σε υπηρεσίες των δικαστηρίων.


 

Επί πέντε ώρες κατέθετε ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, ο ομοιόβαθμος συνάδελφος τους Ιωάννης Αγγελής ο οποίος έχει καταγγείλει πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις από τον επονομαζόμενο ...Ρασπούτιν στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.


 

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων, Χρ. Χατζηδάκη και Ιω. Καστρινού, που κατηγορούνται για εμπλοκή στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, συνεχίστηεκε την Πέμπτη η δίκη της Χρυσής Αυγής. 


 

Την αποχή των δικηγόρων από την εκδίκαση υποθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, αποφάσισε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, ζητώντας την αναγνώριση των "μπλοκάκηδων" συναδέλφων τους ως μισθωτών από τη διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος αλλά και θυγατρική της.


 

Ενώπιον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που διερευνά το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες πολιτικών και γιατρών, καλούνται να προσέλθουν 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Νovartis με έδρα την Ελβετία και της Novartis Hellas, για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.


 

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε την Τετάρτη ως μάρτυρας στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, σχετικά με την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση Novartis.


 

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η υπόθεση της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη διαμερίσματος στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.


 

Τον ...Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης φέρεται να κατονόμασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταθέτοντας σήμερα στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργούν έρευνα για τους χειρισμούς των συναδέλφων τους δικαστών στην υπόθεση Novartis.


 

Αιχμές για τα "δύο μέτρα και δύο σταθμά" που τηρεί η Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να παραμένει ο ίδιος στην φυλακή ενώ έχουν ήδη αποφυλακιστεί ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέας, ο Άρης Φλώρος του σκανδάλου της Energa αλλά και ναρκέμπορος, αφήνει ο καταδικασμένος ως τρομοκράτης της "17 Νοέμβρη" Αλέξανδρος Γιωτόπουλος....


 

Την απαλλαγή του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου και στελεχών του κόμματος, προτείνει η Εισαγγελέας της Έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης το 2013 στο κοινωνικό στέκι "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη.