Logo

Δικαστικά


 

Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε μαρτύρων που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε σήμερα Παρασκευή η εισαγγελέας της Έδρας.


 

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε την Παρασκευή ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, για την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ότι σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», ανιχνεύτηκε βακτήριο χολέρας.


 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε «πράσινο φως» για την ίδρυση Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στη Λέσβο και Καταστήματος Κράτησης στη Δράμα, εγκρίνοντας με δύο πρακτικά του (υπ' αριθμ. 212/2017 και 209/2017) ισάριθμα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων. 

Φυλάκιση 10 μηνών επέβαλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε γιατρό, επειδή ζήτησε... "δωράκι" 600 ευρώ, προκειμένου να παρακαμφθεί, προς όφελος ασθενούς, η λίστα αναμονής στην Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.


 

Στον αέρα «τινάζεται» η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες για όλους τους υπόχρεους προς υποβολή, μετά τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.       

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι απολογίες των 85 κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση των «στημένων αγώνων» ποδοσφαίρου  της περιόδου 2008-2011 - το γνωστό ως σκάνδαλο Koriopolis.


 

Τον φραγμένο από τις γερμανικές αρχές δρόμο για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες από την Ελληνική Δικαιοσύνη στους υπαιτίους για την ζημιά που προκάλεσε σε πολίτες το σκάνδαλο Volkswagen, ξεμπλοκάρουν οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου της Αθήνας  που δικαιώνουν Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα οποία υπήρχε το παράνομο ...


 

Ο εισαγγελέας Εφετών, Γιώργος Βούλγαρης, προτείνει την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas και άλλων έξι ατόμων για τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 για προμήθεια υλικού μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens.


 

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος 19 προσώπων, υπευθύνων της εταιρείας «Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Stem – Health Hellas» καθώς και των νομίμων εκπροσώπων του ομίλου Υγεία στο οποίο άνηκε ...


 

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γεράκη για απόρριψη των προσφυγών της Ηριάννας και του Περικλή. Ο εισαγγελέας θεώρησε αβάσιμους τους ισχυρισμούς που προβάλουν στις αιτήσεις τους οι δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 13 ετών για «συμμετοχή τους Πυρήνες της Φωτιάς».


 

Στο… μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκεται ο επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, της J&P Άβαξ, για συμβάσεις που υπογράφηκαν για τη συντήρηση νεοαναγειρόμενης πτέρυγας του Τζάνειου Νοσοκομείου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την αναίρεση βουλεύματος που απαλλάσσει ενήλικα από τις κατ' εξακολούθηση πράξεις του βιασμού και της αποπλάνησης σε βάρος 12χρονου.