Logo

Δικαστικά 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με παραγγελία της ζητεί να συνεχιστεί η έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, ώστε να ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και να αποδώσει ευθύνες στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.


 

Παραδόθηκε την Τρίτη το πρωί στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο επιχειρηματίας, Γιάννης Μπολέτσης, που το 2010 είχε καταγγείλει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος και έκτοτε φυγοδικούσε.


 

Ανάσα για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά που διαμένουν σε εργατικές κατοικίες σε όλη τη χώρα δίνουν δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.


 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να περιληφθεί στη σχηματιζόμενη δικογραφία το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας πλέΔιοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.


 

Περίπου μία εβδομάδα μετά την εξάρθρωση της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σκευάσματα σε τοξικομανείς με «εγκέφαλο» την διευθύντρια της μονάδας τεχνικού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, συνελήφθη και προφυλακίστηκε το πέμπτο μέλος της που αναζητούνταν.


 

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Κυριακή με εντολή του εισαγγελέα ο εκδότης του  «Φιλελεύθερου», Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής, Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, Κατερίνα Γαλανού, οι οποίοι κρατήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας ...


 

«Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον – άκουσον, το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας ... 

Η «Σιούφας και Συνεργάτες», δικηγορική εταιρεία που λειτουργεί ως εισπρακτική, έχασε την πρώτη και ίσως σημαντικότερη, "μάχη" στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει  προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ που έχει επιβάλει σε βάρος της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ...


 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της Ένωσης Αθέων και πέντε γονέων που ζητούσαν να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα - η εικόνα της Παναγίας - από την δικαστική αίθουσα, όπου συζητήθηκαν την Παρασκευή πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των Θρησκευτικών σε όλη τη σχολική βαθμίδα.


 

Προφυλακιστέος κρίθηκε αμέσως μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή καθ εισαγγελέα, ο 34χρονος εθνοφύλακας που κρατούσε στο σπίτι του σε ομηρεία μία 40χρονη Γαλλίδα που ήταν πρώην σύντροφός του. 

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας για την "υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη", η οποία έχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα, Τον Ιανουάριο του 2018.


 

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Αν και έχουν περάσει περισσότερα από 18 χρόνια από τότε που πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο κατά την μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, εντούτοις δεν έχει καθίσει, ακόμη, ...