Logo

Δικαστικά


 

Μείζον θέμα δημιουργείται στην εισαγγελική έρευνα για το “σκάνδαλο Novartis” με τον προστατευόμενο μάρτυρα που του έχει δοθεί το ψευδώνυμο “Γιάννης Αναστασίου” μετά την αποκάλυψη, ότι ο ίδιος έχει δώσει διαφορετική κατάθεση ενώπιον του FBI, όπου εξετάστηκε με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του.


 

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε ποινικές διώξεις για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος εναντίον δύο εφοριακών από την Κρήτη, που συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2017, στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.


 

Για την 6η Δεκεμβρίου 2018 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενους για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση. Οι τρεις κατηγορούμενοι ... 

Με ομόφωνη απόφασή του, το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας παρατείνει τις καθημερινές δίωρες διακοπές από τις 13:00 έως τις 15:00, έως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, σε όλα τα ακροατήρια των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων, καθώς και των Ειρηνοδικείων.


 

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν επτά μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2011-2014, για υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων που χορηγήθηκαν, ζημιώνοντας τον Οργανισμό.


 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε ενόχους δύο Χανιώτες, 52 και 37 ετών για τον ομαδικό βιασμό μιας 13χρονης εφήβου με νοητική στέρηση, από κοινού με 16χρονο φίλο τους, που έχει, ήδη καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων.


 

Στρατιωτικός δικαστής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την επέκταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε να εξέρχεται από το Σώμα στην ίδια ηλικία με τους συναδέλφους του της Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης. 


 

Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, απηύθυνε ερώτημα προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το αν θα πρέπει να «παγώσει» ή όχι μέχρι τη συζήτηση της αγωγής η έρευνα για την υπόθεση ...


 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε 43χρόνη υποψήφια συμβολαιογράφο, κρίνοντας ότι  είναι αντίθετο στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία το ηλικιακό όριο εισόδου στο επάγγελμα του συμβολαιογράφου (42ο έτος της ηλικίας).


 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έδειξε το δρόμο προς τις φυλακές σε πρώην ειδικό φρουρό της Αστυνομίας, καθώς επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 8 ετών που είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο το δικαστήριο του πρώτου βαθμού για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.


 

Ο εισαγγελέας Εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εκδικάζει την υπόθεση της «κάρτας υγείας» η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να κηρύξει ενόχους 9 από τους 22 που είχαν διατελέσει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ...


 

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν στην 3η ειδική ανακρίτρια ο Αποστόλης Λεούσης 42 ετών, ο Βασίλης Σπυριδωνάκος 63 ετών και ο 41χρονος Αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός τους που συνελήφθησαν στην Ελλάδα ως εμπλεκόμενοι στο διεθνές κύκλωμα μεταφοράς κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.


 

Τη σύλληψη και την κράτηση μάρτυρα με την κατηγορία της ψευδορκίας διέταξε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.


 

Την ενοχή των 5 από τους 21 κατηγορουμένους στη δίκη των Σκουριών και την αθώωση των υπολοίπων για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας προτείνει ο εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.