Logo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Β. Ρέστης αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Δημόσιο τα 300 στρέμματα δάσους που κατείχε παράνομα



 
 

ResthsΟ μεγαλοεφοπλιστής, Βίκτωρας Ρέστης – κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων του directnews.gr και το φόβο εμπλοκής του ονόματός του στα βρώμικα κυκλώματα που λυμαίνονται το χώρο της Δικαιοσύνης– αναγκάστηκε να επιστρέψει τη δασική έκταση που κατείχε παράνομα, στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο αφανής συνιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και μεγαλομέτοχος του συγκροτήματος Λαμπράκη, αντιλαμβανόμενος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σιωπήσουμε, όσες μηνύσεις και αν υπέβαλε εναντίον μας, όσες υψηλές γνωριμίες και αν διέθετε και όσες συμμαχίες με τα διαπλεκόμενα και αν επιχειρούσε, αποφάσισε, επιτέλους, να πράξει το αυτονόητο.

Έτσι, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, δικαστικός επιμελητής επέδωσε στον υπουργό Οικονομικών (που εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο) «εξώδικη δήλωση» του μεγαλοεφοπλιστή, καθώς και των εταιρειών συμφερόντων του, «ΜΑΧΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΩΝ» και SKARPIZA DEVELOPMENT LIMITED.

Την «εξώδικη δήλωση» παρέλαβε ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ζαφείριος Γεωργιάδης, και με αυτήν ο Βίκτωρας Ρέστης καθώς και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών του δηλώνουν ότι ούτε έχουν, ούτε διατηρούν, πλέον, οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό δικαίωμα για τις εκτάσεις περίπου 300 στρεμμάτων στο Κορωπί Αττικής, οι οποίες έχουν δημόσιο δασικό χαρακτήρα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το directnews.gr στις 19 Ιουλίου 2011, αποκάλυψε ότι ο Εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, που διερευνά το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο2» και τις διασυνδέσεις του με τη «μαφία των ακινήτων», είχε πραγματοποιήσει “έφοδο” στη δασική έκταση που κατείχε παράνομα, ο Βίκτωρας Ρέστης, παρουσία και του δασάρχη της περιοχής. (Διαβάστε εδώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και site τήρησαν για το θέμα… σιγή ιχθύος, σε αντίθεση με ανεξάρτητες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες και μαχητικούς bloggers που αναδημοσίευσαν το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας.

Ο ίδιος ο μεγαλοεφοπλιστής – σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των συνηγόρων του – παραδέχθηκε δημοσίως ότι πράγματι η έκταση των 300 στρεμμάτων ήταν δασική, αλλά τον είχαν εξαπατήσει για την αγορά της, “έμπιστοι συνεργάτες του”.

Ωστόσο, καμία νύξη δεν έκανε για την επιστροφή της στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως είχε ηθική και νομική υποχρέωση. (Διαβάστε εδώ).

Αυτός ήταν και ο λόγος που το directnews.gr συνέχισε να αναδεικνύει το θέμα, με αποτέλεσμα ο Βίκτωρας Ρέστης να υποβάλει μήνυση για, δήθεν, συκοφαντική δυσφήμιση.

Φυσικά… οι αρμόδιες αρχές “τσακίστηκαν” προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγαλοεφοπλιστή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος “βάφτισαν” ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης (!!!)  τη μήνυσή του και έδωσαν διορία τριών – ναι τριών – ωρών στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για να τους ανακοινώσει το όνομα του διαχειριστή της ιστοσελίδας μας!(Διαβάστε εδώ)

Τελικά, ο Βίκτωρας Ρέστης μάλλον αντιλήφθηκε ότι ούτε η μήνυσή του μας τρομοκράτησε αφού πάνω από την προσωπική μας ταλαιπωρία βάζουμε τη δημοσιογραφική έρευνα και την ανεύρεση της αλήθειας.

Έτσι έπραξε αυτό που από την πρώτη στιγμή ζητούσε το directnews: την επιστροφή στο Δημόσιο της δασικής έκτασης, για την «αγορά» της οποίας είχε καταβάλει – σύμφωνα με τα υπ’ αριθμ. 6147/2006 και 6148/2006 συμβόλαια– το συνολικό ποσό των 3.424.492 ευρώ.

Τώρα πλέον απομένει, στον Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο να αποκαλύψει από την έρευνά του και πόσο “κόστισε” στους εμπλεκόμενους η υπ’ αριθμ. 7717/11.12.2008 δικαστική απόφαση, που ανακαλύφθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στο… στρατηγείο του «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2», στο Ψυχικό.

Η απόφαση δηλαδή με την οποία το Δικαστήριο υποχρέωσε την υποθηκοφύλακα Κρωπίας, να μεταγράψει τους «ένδικους τίτλους», στις εταιρείες συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή, παρά το γεγονός ότι στη δικογραφία δεν υπήρχε η σχετική βεβαίωση του Δασαρχείου Πεντέλης.

Αυτά προς το παρόν…

ekswdikh_Resth1_24-10-2011


ekswdikh_Resth2_24-10-2011

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-10-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις