Logo

Εγκληματικότητα: 71 συλλήψεις στην Αθήνα - 56 στη Θεσσαλονίκη σε ένα 24ωρο



 
 

Μετά το ...φιάσκο του δόγματος "Νόμος και τάξη" και τις αντιδράσεις των κατοίκων στα Εξάρχεια για την ελλιπή αστυνόμευση, ξεκίνησαν καθημερινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 71 συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας και 56 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης με περιπολικά και των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ, πραγματοποίησαν από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης συνολικά 2.446 ελέγχους ατόμων και 1.457 οχημάτων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, προσήχθησαν 398 άτομα και συνελήφθησαν 71 άτομα εκ των οποίων:
    •13 για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
    •11 για διαρρήξεις-κλοπές.

  •     9 για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.
  •     7 για ληστεία.
  •     4 για παράβαση του Νόμου περί όπλων
  •     3 για καταδικαστικές αποφάσεις και διωκτικά έγγραφα.
  •     24 για διάφορα αδικήματα

Μέσα στο ίδιο 24ωρο κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, shisa , ναρκωτικά δισκία, λαθραία καπνικά προϊόντα και μαχαίρια, ενώ βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Επίσης, βρέθηκαν 7 κλεμμένα οχήματα.

Επιχείρηση-"σκούπα" στη Θεσσαλονίκη

Εξάλλου, αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 15/1 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3.30 μετά το  μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι έλεγχοι έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, πέριξ της δομής φιλοξενίας πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, καθώς και στις Σιδηροδρομικές Εγκαταστάσεις (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, σταθμός Διαλογής).

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιχείρησης, ελέγχθησαν συνολικά 115 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 56, καθώς δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2020 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά