Logo

Το φιάσκο της Αστυνομίας στα Εξάρχεια - "Βράζει" η εγκληματικότητα



 
 

Του Βασίλη Τζήμτσου

Μπορεί η ηγεσία της Αστυνομίας και προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να έχουν βάλει ...στο μάτι τις καταλήψεις και τους αναρχικούς στα Εξάρχεια, όμως οι  κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την αυξημένη εγκληματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με τους αντιεξουσιαστές.

Τελευταίο περιστατικό η ληστεία δύο ανήλικων αλλοδαπών από 44χρονο Αλγερινό χθες το βράδυ στα Εξάρχεια.

Ενώ σε κοντινή απόσταση διμοιρίες των ΜΑΤ φρουρούν γραφεία κομμάτων, πανεπιστήμια, πρώην κατειλημμένα κτίρια, οι κακοποιοί δρουν ανεξέλεγκτα δίπλα τους.

Η ληστεία σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών ηλικιάς 16 ετών, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές και το Ιράκ, σημειώθηκε στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Βασιλέως Ηρακλείου.

Αλγερινός λήστεψε ανήλικους

Ο Αλγερινός ληστής πλησίασε τα παιδιά και με την απειλή μίας λάμας 20 εκατοστών, ζήτησε το τσαντάκι του του 16χρονου από το Μπαγκλαντές.

Μάλιστα επειδή το πέρασε για Σομαλό, άρχισε να το βρίζει.  “Φέρε μου την τσάντα γ@... τη Σομαλία σου!” φέρεται να είπε στο παιδί, σε μια έκρηξη ρατσισμού, πέρα από τη ληστεία.

Αφού το παιδί του έδωσε το τσαντάκι, έφυγε πεζός. Οι δύο 16χρονοι τον ακολούθησαν και ζήτσαν τη βοήθεια ανδρών διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν στην περιοχή στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Βασιλέως Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Πάνω του βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και η λάμαμε την οποία είχε αφαιρέσει το τσαντάκι από τον ένα ανήλικο.

Από την προανάκριση προέκυψε πως ο 44χρονος Αλγερινός είναι παλιός γνώριμος των αρχών.

Μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο μαζί με άλλους πέντε κρατουμένους είχε κόψει τα κάγκελα του Τμήματος Αλλοδαπών και είχε αποδράσει από τον 2ο όροφο χρησιμοποιώντας μία κουβέρτα.

Μετά τη σύλληψη του για τη ληστεία σε βάρος των δύο ανηλίκων, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ληστεία, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί ρατσιστικής βιας.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κάτοικοι στα Εξάρχεια

Οι κάτοικοι στα Εξάρχεια είναι αναστατωμένοι από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή τους, καθώς το δόγμα "νόμος και τάξη" με το ...κυνηγητό αντιεξουσιαστών, φαίνεται ότι έχει αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση κακοποιών.

Κάτοικοι της περιοχής διοργανώνουν μεθαύριο, Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση των οδώνξ Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη, ενώ θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ζητώντας καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής τους.

Σε φέιγ βολάν που έχουν μοιράσει στην περιοχή καλούν τους κατοίκους να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, αναφέρουν σχετικά:

"Στις οδούς Καλλιδρομίου, Ερεσσού, Εμμ. Μπενάκη" και στους γύρω δρόμους, όπως όλοι καλά ξέρουμε, διάφοροι σπάζουν αυτοκίνητα και κλέβουν αντικείμενα από αυτά, καθημερινά και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τα αυτοκίνητα είναι τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό χωρίς οποιαδήποτε κίνηση προστασίας μας από την αστυνομία, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται, έχει μάλιστα και φωτογραφίες δραστών.

Επίσης, επιθέσεις και ληστείες ανθρώπων και κατοίκων και επισκεπτών κατατρομοκράτηση τους με μαχαίρια και ψαλίδια εμφανίζονται όλο και συχνότερα.

Επιπλέον, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο τσιγάρων γίνονται ανοιχτά και δεν βλέπουμε να παρεμβαίνει η αστυνομία

Κάτοικοι Εξαρχείων".

Επιχείρηση της Αστυνομίας για ναρκωτικά

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της διοργάνωσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων στα Εξάρχεια, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή των Εξαρχείων, επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής,  για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχη δεκάδων αστυνομικών της ΟΠΚΕ, της ομάδας "Δράση" και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ενώ από αέρος χρησιμοποιήθηκε drone της Αστυνομίας.

Μέχρι αργά το βράδυ είχαν γίνει πέντε συλλήψεις, από τις οποίες οι τρεις αφορούν την κατοχή ναρκωτικών, μια για παρεμπόριο και μια για κλοπές.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της "Δράση" συνέλαβαν έναν Αλγερινό διαρρήκτη επ' αυτοφώρω, τη στιγμή που είχε παραβιάσει αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Μπενάκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2020 από directNEWS.gr 

 

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις