Logo

ΕΛΑΣ: Πως δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών στο οποίο εμπλέκεται ο γιος γνωστού τραγουδιστή



 
 

syllhpsh 26-12-2016Τουλάχιστον από το 2006 δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε ο 46χρονος γιος γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον 69χρονο πεθερό του, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων και έναν 49χρονο. (διαβάστε σχετικά εδώ)...

Στη σπείρα συμμετείχε ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται από τις διωκτικές αρχές.  Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία το κύκλωμα, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δρούσε υπό τη διεύθυνση του 69χρονου και διέπραττε εκβιασμούς πολιτών με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας για αγοραπωλησίες ακινήτων. 

Σε βάρος των τριών εμπλεκομένων, που συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στο Ίλιον, και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται σχηματίστηκε  ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Αναλυτκότερα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση αναφέρει τα εξής:

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν εκβιάσεις ιδιωτών με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ για αγοραπωλησίες ακινήτων.

Συνελήφθησαν στις 22-12-2016 στην Κυψέλη και στο Ίλιον, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 69, 49 και 46 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το 2006, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την διεύθυνση και εντολές του 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων και με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιάσεις σε βάρος έξι (6) ατόμων.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου:

ένα (1) μαχαίρι

το χρηματικό ποσό των -1.350- ευρώ

μία (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή

πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες

Στην οικία του 49χρονου:

ένα (1) πιστόλι ρέπλικα

δέκα (10) φυσίγγια κρότου

μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer )

ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ

ένα (1) καπνογόνο

ένα (1) μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών

Στην οικία του 46χρονου:

ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ

δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση της συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-12-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά