Logo

Υποψήφιος δήμαρχος ο αρχηγός της σπείρας εκβιαστών - Στον ανακριτή ο γιος του τραγουδιστή [φωτο]



 
 

speira ekviaston1 27-12-2016Υποψήφιος δήμαρχος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας εκβιαστών, στην οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε και γιος γνωστού τραγουδιστή. Όπως...

αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, πρόκειται για τον 69χρονο μεσίτη, πεθερό του 46χρονου, πρώην εργαζόμενο και συνδικαλιστή της ΔΕΗ, που πήρε σύνταξη το 2004, ενώ το 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Δυτικής Αττικής.

Οι κατηγορούμενοι, μαζί με ένα ακόμη άτομο, φέρονται να εκβίαζαν εργολάβους, μεσίτες και αγοραστές ακινήτων, απαιτώτας να αναλαμβάνουν εκείνοι τη μεσιτία διατιθέμενων ακινήτων και απειλώντας όσους δεν συμμορφώνονταν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα απειλούσε τα θύματά του με απαγωγές παιδιών, απειλές κατά της ζωής, εμπρησμούς και ανατινάξεις, ενώ σε μία περίπτωση, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο εκβιαζόμενου.

Ο 69χρονος ο οποίος αναλάμβανε τη διαμεσολάβηση για αγοραπωλησίες ακινήτων, απαιτούσε εκβιαστικά τις μεσιτείες, ανεξαρτήτως αν τα ακίνητα πωλούνταν μετά από πρωτοβουλία των ιδιοκτητών μέσω αγγελιών ή άλλων μεσιτών που είχαν προσλάβει παράλληλα.

Τότε ξεκινούσαν οι απειλές. Ο 46χρονος γιος του γνωστού τραγουδιστή, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σχολής πολεμικών τεχνών, φέρεται να είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» των χρημάτων της εκβιαστικής προμήθειας της αγοραπωλησίας και του «μεσολαβητή» για τον εντοπισμό των θυμάτων.

Ένας ακόμη 49χρονος, πελάτης του γυμναστηρίου, ήταν ο «τηλεφωνητής», που επικοινωνούσε με αγοραστές, πωλητές, εργολάβους και μεσίτες, απειλώντας τις ζωές των ίδιων, μελών των οικογενειών τους και ανατινάξεις περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν έδιναν την «προμήθεια». Στη συνέχεια ο 49χρονος, επικοινωνούσε με τον μεσίτη και τον γιο του τραγουδιστή, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις.

Το κύκλωμα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ευθύνεται για την ανατίναξη αυτοκινήτου κατασκευαστή-πωλητή ακινήτου στο Περιστέρι, στις 16 Νοεμβρίου, προκειμένου να τον πιέσουν να καταβάλει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε το κύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση το θύμα της ανατίναξης φέρεται να έδωσε 7.000 ευρώ στους εκβιαστές, ενώ 4.000 κατέβαλε και ο αγοραστής για την πώληση του ίδιου ακινήτου.

Σε άλλη υπόθεση το 2010, ο 69χρονος μεσίτης-εκβιαστής είχε κάνει αγωγή σε πολιτικό μηχανικό, διεκδικώντας την μεσιτεία, παρότι δεν ήταν εκείνος που είχε μεσολαβήσει για την πώληση του ακινήτου.

Η Αστυνομία αναζητά έναν συνεργό τους. Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

speira ekviaston1 27-12-2016

speira ekviaston2 27-12-2016

speira ekviaston3 27-12-2016

Στον ανακριτή ο 46χρονος

Ο 46χρονςο οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Σε βάρος των τριών κατηγορουμένων έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

φωτο: ΑΜΠΕ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

ΕΛΑΣ: Πως δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών στο οποίο εμπλέκεται ο γιος γνωστού τραγουδιστή

Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή εμπλέκεται σε κύκλωμα εκβιαστών

 


Τελευταία Αστυνομικά