Logo

«Βεντέτα» στον Γέρακα: Συνελήφθη ο 49χρονος που σκότωσε τον πατέρα του δολοφόνου του γιου του



 
 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώθηκε το σενάριο της «βεντέτας» που ερευνούσε από την αρχή το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναφορικά με τη δολοφονία με πέντε σφαίρες του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη, στις 15 Ιουλίου 2017στον Γέρακα Αττικής.

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 49χρονος πατέρας του 20χρονου, Θοδωρή Γαλαζούλα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2016, στην περιοχή 'Αγιος Πέτρος στην Πεντέλη.

Για τη δολοφονία του 20χρονου, συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκεται ήδη στις φυλακές, ο 23χρονος γιος του 60χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του δράστη στον Γέρακα. Ο 23χρονος όταν είχε συλληφθεί δήλωσε ότι κίνητρο της δολοφονίας του 20χρονου ήταν τα ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μανούσος Ριτζάκης, εντοπίστηκε νεκρός πριν από, περίπου. έναν μήνα - συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου της 15ης Ιουλίου 2017 -μέσα στο αυτοκίνητό του, στη διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων. Λίγες ώρες πριν είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο συγκεκριμένο σημείο για να ψωνίσει από κοντινό κρεοπωλείο, Κατά την επιστροφή και ενώ είχε ήδη μπει στο οχημά του, το  θύμα πυροβολήθηκε με  περίστροφο πέντε φορές στην ωμοπλάτη και στο κεφάλι. 

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν υλικό από κάμερες στον τόπο του εγκλήματος και τη γύρω περιοχή και από τη μελέτη του, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία της προανάκρισης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εκτελεστής ήταν ο 49χρονος.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υλικό από τις κάμερες δεν περιλαμβάνεται η στιγμή της δολοφονίας. Ωστόσο, από τα στοιχεία αποδεικνύεται το θύμα παρακολουθούνταν από τον 49χρονο, ο οποίος, πάντως, δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα. 

Η  ανακοινωση της ΕΛ.ΑΣ

"Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος, απογευματινές ώρες της 15-7-2017, βρέθηκε δολοφονημένος εντός του αυτοκινήτου του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης είναι ένας 49χρονος ημεδαπός.

Το θύμα ήταν πατέρας 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος την 24-11-2016 συνελήφθη ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 20χρονου ημεδαπού, γιού του 49χρονου συλληφθέντα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στις 8-5-2016 στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Πεντέλης.

Σε βάρος του 49χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης σε Τακτική Ανακρίτρια η οποία εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου την 10-8-2017, συνελήφθη".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-8-2017 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά