Logo

Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]



 
 

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διαμαρτυρία κατά της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, τη Δευτέρα το βράδυ.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, 22 έως 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων, σταθμευμένα αυτοκίνητα κι ένα κατάστημα, πέριξ της νότιας πύλης της ΔΕΘ, όπου έλαβε χώρα η διαμαρτυρία, ενώ 14 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες - Αναβλήθηκε η δίκη τους

Ο εισαγγγελέας αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των πέντε συλληφθέντων για τα επεισόδια τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από το οποίο ζήτησαν και έλαβαν αναβολή και αναμένεται να δικαστούν μεθαύριο, Πέμπτη.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης προκειμένου να βρούν συνηγόρους υπεράσπισης. 

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημά τους αποφάσισε παράλληλα να άρει την κράτησή τους. 

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι πέντε συλληφθέντες, με βάση την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας, αντιμετωπίζουν τα κατά περίπτωση πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της αντίστασης, της παράνομης κατοχής κροτίδων, της απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης εναντίον αστυνομικών, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας,

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2018 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά