Logo

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 70χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του φιλάθλου στην Καλαμαριά



 
 

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης,  ο 70χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο συνομήλικού του, ύστερα από επεισόδιο που διαδραματίστηκε στο γήπεδο της Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, το επεισόδια έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην Π.Α.Ε. Απόλλων Πόντου και στον Α.Ο. Κισσαμικό Χανίων για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Superleague 2.

Ο κατηγορούμενος - που εμφανίζεται σε βίντεο να απωθεί το θύμα με αποτέλεσμα αυτό να πέφτει στα σκαλοπάτια της κερκίδας κι από την πτώση να τραυματίζεται θανάσιμα - απολογήθηκε  για τα αδικήματα της ανθρωποκτονία; με δόλο και της  βιαιοπραγίας σε αθλητική εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε πρόθεση να προκαλέσει τον θάνατο στον άτυχο άνδρα, τον οποίο γνώριζε εδώ και χρόνια. Μάλιστα, φέρεται να είπε συντετριμμένος: «Μαζί του πέθανα κι εγώ».

Φέρεται, επίσης, να υποστήριξε ότι  είχε προηγηθεί καβγάς του θύματος με ομάδα τεσσάρων-πέντε φίλων του Απόλλωνα που βρίσκονταν στην ίδια κερκίδα. Όπως είπε ο καβγάς αφορούσε τα τεκταινόμενα στην ομάδα του Απόλλωνα, του οποίου υπήρξε παλιότερα μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων  άφησε ελεύθερο τον κατηγορούμενο.

Όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης του 70χρονου, Χάρης Βεργούλης,  δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον εντολέα του. 

Σημειώνεται, ότι για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά το πέρας της ανάκρισης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά