Logo

Προφυλακίστηκε η 68χρονη συζυγοκτόνος - "Δεν άντεχα άλλο" είπε στον Ανακριτή



 
 

Την προφυλάκισή της 68χρονης που σκότωσε τον 73χρονο σύζυγο της ρίχνοντας του ζεματιστό νερό και χτυπώντας τον στο κεφάλι με ξύλινο πλάστη, αποφάσισαν ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής Καλαμάτας.

Το έγκλημα έγινε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο χωριό Σκάλα Οιχαλιάς Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια καυγά, η ηλικιωμένη του έριξε καυτό νερό και στη συνέχεια τον χτύπησε με ένα ξύλινο πλάστη στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος του. Ενδεικτικό της μανίας, με την οποία του επιτέθηκε είναι ότι αφού του έριξε το καυτό νερό, τον χτύπησε με τον πλάστη με τέτοια δύναμη που έσπασε σε τρία κομμάτια!

Ο 73χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου μετά από ώρες, υπέκυψε στα τραύματα του λόγω των σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που είχε υποστεί από τα χτυπήματα με τον πλάστη.

Η 68χρονη γυναίκα παραδόθηκε μόνη της στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά και ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της.

Συζυγοκτόνος: "Δεν άντεχα άλλο"

Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι πέρασε άσχημα χρόνια με τον σύζυγό της και δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση. Μάλιστα τους είπε ότι δεν ήθελε δικηγόρο για την υπεράσπιση της, αλλά τελικά διορίστηκε αυτεπαγγέλτως καθώς διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαθμό κακουργήματος και οπλοχρησία.

Το ζευγάρι διατηρούσε καφενείο στην Οιχαλία, ενώ τα τελευταία χρόνια ο 73χρονος που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε αποσυρθεί και σπάνια έβγαινε από το σπίτι.

Ως θύμα κακοποίησης εμφανίστηκε η 68χρονη

Στην απολογία της που διήρκησε δύο ώρες, η 68χρονη υποστήριξε ότι ήταν θύμα χρόνιας κακοποίησης από τον σύζυγό της που την έβριζε και την κακοποιούσε σε καθημερινή βάση. Τα τελευταία χρόνια οι ενδοοικογενειακές διενέξεις αυξήθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων που ήρθαν στην επιφάνεια. Όπως είπε, κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους εξαιτίας χρεών του συζύγου της.

"Την χτυπούσε ο πατέρας μου"

Την χρόνια κακοποίηση της μητέρας του από τον πατέρα του, παραδέχθηκε ο γιος του ζευγαριού μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Τη μοιραία μέρα ο πατέρας μου έβρισε τη μητέρα μου και πήγε να της πετάξει ένα τασάκι. Είχαν πάρα πολλά προβλήματα, οικονομικά, αλλά και μεταξύ τους. Παλιότερα ο πατέρας μου την χτυπούσε, αλλά κυρίως η λεκτική βία που δεχόταν η μητέρα μου ήταν αβάσταχτη» δήλωσε.

Την περιέγραψε ως μια γυναίκα βασανισμένη που εργαζόταν μέρα-νύχτα στα χωράγια για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της. Ωστόσο ο πατέρας του ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε συνεχώς προβλήματα σε όλους με τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της συζυγοκτόνου, Αγλαία Κουμάντου, «υπήρξε παρατεταμένη βία πολλών ετών, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική από τον 73χρονο σε βάρος της κατηγορούμενης». «Η κατηγορούμενη ήταν σε σύγχυση και δεν είχε σώας τας φρένας όταν έκανε την πράξη και σίγουρα δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», υποστήριξε η συνήγορος της η οποία ζήτησε και θα διενεργηθεί στην πελάτισσα της ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μετά την απολογία της Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση της. Η 68χρονη μεταφέρθηκε στο κατάστημα κράτησης των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2019 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Δικαστικά