Logo

Κρήτη: Προφυλακίστηκε η 31χρονη για το έγκλημα στην Αλικαρνασσό - Της επιτέθηκαν στα δικαστήρια [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένταση και προπηλακισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κατά την προσαγωγή στον ανακριτή της 31χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία του 59χρονου πρώην συζύγου της στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η 31χρονη απολογήθηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας  μέσα σε μία ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα. 

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της κρίθηκε προφυλακιστέα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και αρμόδιου εισαγγελέα και οι αστυνομικοί την φυγάδευσαν άρον άρον από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Αιφνιδιασμός των αστυνομικών

Ειδικότερα, κατά την προσαγωγή της κατηγορουμένης στο Δικαστικό Μέγαρο οι συγγενείς του θύματος αιφνιδίασαν και τους αστυνομικούς και επιτέθηκαν στην 31χρονη. 

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr,  κατά την προσαγωγή της κατηγορουμένης, συνοδεία δύο αστυνομικών, ομάδα περίπου 20 ατόμων της επιτέθηκε φραστικά, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν και να χειροδικήσουν εναντίον της.

Στιγμιαία επικράτησε αναστάτωση μέχρι να μπουν στο χώρο και άλλοι αστυνομικοί που  απομακρύνουν την κατηγορούμενη. Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι υπήρξαν και μικροτραυματισμοί.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και λίγο αργότερα, όταν για μια ακόμα φορά, οι συγγενείς του θύματος έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα έγινε το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου με την γυναίκα να τραυματίζει θανάσιμα με μαχαίρι τον 59χρονο στη διάρκεια καυγά, όπως υποστηρίζει.

Τι υποστηρίζουν οι κόρες και η αδελφή του θύματος

"Άφησε ορφανά επτά παιδιά", ανέφεραν σε δηλώσεις τους κόρες του 59χρονου.

"Όλα ξεκίνησαν όταν πήγε να ζητήσει βοήθεια και έκλεισε τα παιδιά στο Ίδρυμα. Τότε χώρισε με τα παιδιά.Ο μπαμπάς μας μάς λάτρευε. Όταν έχασε τα παιδιά του έχασε τη ζωή του, την ελπίδα του" υπογράμμισαν και τόνισε ότι η κακοποίηση που ισχυρίζεται η 31χρονη είναι ψέμα.

"Υπήρχαν έντονες σχέσεις αλλά ποτέ δεν υπήρξε κακοποίηση. Δεν τον αγαπούσε. Τον μείωνε μπροστά μας, ενώ την περνούσε τόσα χρόνια. Τον ξεφτίλιζε. Είχε θράσος"

Σχετικά με τα όσα έγιναν την ημέρα του φονικού καυγά, ανέφεραν:"Του τηλεφωνούσε όλη μέρα. Την έδιωχναν από τους άστεγους. Του ζητούσε να μείνει σε ένα παλιό αυτοκίνητο. Ο άνθρωπος βρέθηκε στο συμβάν 8:02 και 8:10 είχε γίνει το κακό. Μέσα σε οκτώ λεπτά τελείωσαν όλα.
Ο προβληματισμός μας είναι γιατί κράταγε το αιχμηρό αντικείμενο. Μόλις πήγε στο σημείο του έσκισαν τα λάστιχα. Ο μπαμπάς μας είχε κότσια, μόνος του θα πήγαινε στο νοσοκομείο. Εννοείται πως ήταν κάτι το σχεδιασμένο".

Υποστήριξαν ότι η κακοποίηση της κατηγορούμενης γινόταν από τον τωρινό σύντροφο της . "Τη σάπιζε πάντα στο ξύλο. Ήταν εξαρτημένη από τα ναρκωτικά. Μας έλεγε ψέματα ότι ήταν καθαρή. Ο μπαμπάς μας είχε γίνει καλά και προσπαθούσε να κάνει κι εκείνη καλά. Πέντε χρόνια ήταν καθαρός. Ο μπαμπάς μας δούλευε, μας φρόντιζε"

Μια από τις κόρες του καταγγέλλει ότι τη ημέρα του φονικού "είδα τον φίλο της να περνά από το σημείο. 12 με 1 η ώρα ήταν. Είχα πάει να κλείσω το αμάξι του πατέρα μου που ήταν στη μέση του δρόμου. Τον είδα να περνάει από το σημείο του φόνου. Ο πατέρας μας ήταν θεριό. Μόνη της δεν θα μπορούσε να του κάνει κακό.
Όταν τον συνάντησα σίγουρα κάτι είχε πιει. Το στόμα του ήταν μπλε. Μου λέει, άσε έχουν τη γυναίκα μου στη φυλακή. Κι εγώ του λέω, κι εμένα έχουν τον πατέρα μου στο χώμα. Μου έδειξε το χέρι του. Μου λέει έφαγα κι εγώ μια μαχαιριά. Μια γρατζουνιά ήταν, το άλλοθι του"

Η αδελφή του θύματος δήλωσε: "Ήμουν πάντα εδώ δίπλα στα παιδιά του. Ήταν ένας γλυκός άνθρωπος. Ήρθε και ο άλλος μας αδελφός από την Αυστραλία για να τον αποχαιρετήσει. Αυτός ο άνθρωπος ποτέ δεν μίσησε κανένα, ακόμα και την Άννα Μαρία που του στέρησε τα παιδιά του. Κι αυτό ήταν το ευχαριστώ. Τον έστειλε στο άλλο κόσμο και καταδίκασε τα παιδιά της".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά