Logo

Στις 13 Ιανουαρίου 2020 στο Μ.Ο.Δ. Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη



 
 

Στις 13 Ιανουαρίου 2020 θα δικαστούν οι κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη.

Παρά το γεγονός ότι το έγκλημα διαπράχθηκε στη Ρόδο, η δίκη θα γίνει στην Αθήνα (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας), καθώς το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του εισαγγελέα Εφετών Ρόδου κ. Κτιστάκη.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικος λειτουργός ζήτησε να μην διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση στο νησί θέτοντας  θέτοντας θέμα ασφάλειας των κατηγορουμένων, ώστ4ε να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις εναντίον τους. 

Για τον προσδιορισμό της δίκης και για την απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου του Αρείου Πάγου  ο  εκ των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος. Αλεξης Κούγιας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Μετά την αποδοχή από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, κ. Κτιστάκη, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, γεγονός το οποίο συμμεριζόμαστε απόλυτα και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων, πλήττοντας τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, η δίκη εις βάρος των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, την οποία ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας μαζί με τον συνάδελφο Γκιουγκή Ευάγγελο υπερασπίζονται στο βήμα της πολιτικής αγωγής, ορίστηκε για την 13/1/2020 στο Α΄ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά