Logo

Ολομέλεια Εφετών: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Τουλουπάκη, Ανακρίτριες κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis



 
 

Απορρίφθηκε το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την ανάθεση της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά η Ολομέλεια Εφετών έκρινε πως η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όπως και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς.

Η πλειοψηφία των Εφετών έκρινε πως η έρευνα βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, αφού ήδη διενεργείται εδώ και τρία χρόνια και έχει προχωρήσει σημαντικά.

Μάλιστα οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίζονται ως ικανότατες στο έργο τους, αφού έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο των στοιχείων της δικογραφίας.

Ως προς το ότι δεν έχουν κληθεί προς απολογία οι κατηγορούμενοι (σ.σ. μεταξύ των οποίων και ο πρώην Νο1 της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής), η Ολομέλεια έκρινε πως οφείλεται στο ότι αναμένουν νέα στοιχεία από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ψήφος ...εμπιστοσύνης στην Τουλουπάκη

Η πλειοψηφία των Εφετών έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα κατέθετε εναντίον της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Αν και "βομβαρδίστηκαν" από την πλειοψηφία των media με καταγγελίες για τους χειρισμούς της, η πλειοψηφία των ανωτέρων δικαστών έδωσαν το "πράσινο φως" ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την έρευνα της για τις ευθύντες πολτικών, γιατρών και άλλων εμπλεκόμενων.

Οι Εφέτες έκριναν πως η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε, ήταν στις 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως διαπίστωσαν, από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχουν τεθεί επτά υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο (σ.σ. τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο) και απομένουν προς έρευνα τέσσερις δικογραφίες.

Οι Εφέτες που μειοψήφισαν, είχαν την άποψη πως η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά