Logo

Δίκη Siemens: Στη φυλακή θα παραμείνει η Καραβέλα



 
 

Στις γυναικείες φυλακές Θήβας θα παραμείνει κρατούμενη η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος φυγόποινου στελέχους της Siemens,η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη στη δίκη για τα "μαύρα ταμεία" της γερμανικής εταιρείας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όπου εκδικάστηκε η υπόθεση,  απέρριψε σήμερα, Πέμπτη, το αίτημα της να εκτίσει την ποινή της κατ΄ οίκον λόγω του ότι έχει περάσει το 70ο έτος της ηλικίας της.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην περίπτωση της οι πρόνοιες της νομοθεσίας για κατ΄ οίκον έκτιση της ποινής. Μάλιστα την έκρινε ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων.

Εκτός από την Μάρθα Καραβέλα από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες κατηγορούμενους, το δρόμο για την φυλακή έχουν πάρει ακόμα δύο, το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης.

Υπενθυμίζεται πως το ανασταλτικό δεν δόθηκε, και θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, επίσης, ο σύζυγος της Χρήστος Καραβέλας που διαφεύγει στο εξωτερικό, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος που ζει στη Γερμανία και δεν παρέστη στη δίκη, όπως άλλωστε και οι Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Οσβαλντ που διέφυγε, επίσης, στο εξωτερικό, παραβιάζοντας το "βραχιολάκι" που του είχε δοθεί.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, θα κριθεί το αίτημα του ΟΤΕ για την απόδοση στην εταιρεία των κατασχεθεντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων για την "αμαρτωλή" σύμβαση του τότε κρατικού Οργανισμού με τη Siemens.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά