Logo

Γιος αστυνομικού ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για το θάνατο του Βούλγαρου φίλου του Άρη - Διώξεις για κακουργήματα [φωτο]



 
 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών  άσκησε ποινική δίωξη για 11 αδικήματα, δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα. σε βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν για συμμετοχή στο οπαδικό επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακήις στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής και στοίχισε τη ζωή σε έναν 28χρονο υπήκοο Βουλγαρίας.

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά των δύο συλληφθέντων, ηλικίας 24 ετών και 26 ετών αφορά, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα  της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της συνέργειας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καθώς και εννέα πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων, αυτά της συμπλοκής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού και όπλων κ.ά.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτική ανακρίτρια της Θεσσαλονίκης, από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, ο ένας  εκ των δύο παραπάνω κατηγορούμενων φέρεται να είναι γιος αστυνομικού - μάλιστα, μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης -  ενώ οι αρχές ταυτοποίησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό εγκαταστάσεων πέριξ του επεισοδίου που σημειώθηκε όταν χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν σιδερολοστούς, επιτέθηκαν απρόκλητα σε ομάδα 10 Βουλγάρων οπαδών της Botev Plovdiv, που είναι "αδελφοποιημένη" με την ομάδα του Άρη. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θάνατος του  28χρονου και ο τραυματισμός άλλων δύο φίλων της Botev Plovdiv. 

Διαχωρίστηκε η δικογραφία ως προς την οδηγό - Κρίσιμη η έκθεση του ιατροδικαστή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο  επόμενο 24ωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη η ιατροδικαστική έκθεση για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου αλλοδαπού. Ο 28χρονος, μετά τον ανηλεή ξυλοδαρμό του από τους χούλιγκαν του ΠΑΟΚ  έπεσε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει η ιατροδικαστική εξέταση είναι εάν ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα των φερόμενων ως δραστών ή ήταν αποτέλεσμα της παράσυρσης από το αυτοκίνητο.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αποφάσισε να διαχωρίσει τη δικογραφία ως προς την οδηγό του οχήματος που παρέσυρε τον άτυχο άνδρα. Η 26χρονη που παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της εγκατάλειψης θύματος τροχαίου. Ο εισαγγελέας ως προς το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την 26χρονη παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να προσκομιστούν τα πορίσματα της τροχαίας και του ιατροδικαστή.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά