Logo

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις ανακαταλήψεις κτηρίων στο Κουκάκι [φωτο]



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας προσήχθησαν την Κυριακή οι συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι για την εκ νέου εκκένωση των κτηρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου που ανακαταλήφθηκαν το Σάββατο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν και σε αυτό της Παναιτωλίου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και μία 17χρονη που κατά πληροφορίες είναι κόρη γνωστού ηθοποιού, δύο Γάλλοι, μία Γαλλίδα και ένας υπήκοος Αλβανίας. 

Ένταση έξω από τα δικαστήρια 

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι οι οποίοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η ομάδα των αλληλέγγυων  πέταξε στους αστυνομικούς  μπουκάλια, καφέδες και πέτρες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές έξι ατόμων, που αναμένεται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Οι συγκεντρωμένοι ανακοίνωσαν πως θα κατευθυνθούν αργότερα μέσα στην ημέρα προς τα κτήρια στην Ματρόζου αλλά και στην Παναιτωλίου.

Σημειώνεται, ότι κατά τη  διάρκεια των επιχειρήσεων στο Κουκάκι έγιναν συνολικά 21 συλλήψεις,

Διώξεις για πλημμελήμματα - Ελεύθερη η ανήλικη κόρη του ηθοποιού 

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για έξι πλημμελήματα σε βάρος 20 εκ των 21 συλληφθέντων. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Για την πρώτη, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας και της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων. Για τη δεύτερη δικογραφία ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απείθειας.

Η ανήλικη, ηλικίας 17 ετών που φέρεται ότι είναι κόρη γνωστού ηθοποιού, αφέθηκε ελεύθερη.

Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων οι 20 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν  να δικαστούν, αύριο Δευτέρα, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. 

Οι συλληφθέντες κατά  την έξοδο τους  από τα δικαστήρια φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών και υπέρ των καταλήψεων.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά