Logo

Σε δίκη ο καταστηματάρχης, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου



 
 

Για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν έξι άτομα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, παραπέμπονται σε δίκη έξι κατηγορούμενοι, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση.

Ειδικότερα, παραπέμπονται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ο μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μέσω της πολιτικής αγωγής, ζητούσε τη μετατροπή του αδικήματος σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η υπόθεση θανάτου του 33χρονου είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν πέθανε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σε έδαφος πολλαπλών τραυμάτων σώματος. Ο νεαρός ακτιβιστής βρέθηκε παγιδευμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο της πλατείας Ομονοίας στην Αθήνα. Επιχείρησε να δραπετεύσει, ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και στη συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος της Ομόνοιας και εξέπνευσε κατά την μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Μετά τον θάνατό του, έγιναν αρκετές πορείες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ σύλλογοι, κόμματα, και οργανώσεις έχουν εκδώσει ανακοινώσεις, καταδικάζοντας κυρίως το φαινόμενο της αυτοδικίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά