Logo

Δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη: «Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά την πέταξαν στα βράχια»



 
 

«Την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλο τις ευθύνες, έλεγαν στις προανακριτικές αρχές οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. 

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης, κατά την κατάθεσή του την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που δικάζει τον 21χρονο Ροδίτη και τον 20χρονο Αλβανό που κατηγορούνται για το φρικτό έγκλημα στη Ρόδο. 

Ο κ. Μαλάμης, συγκεκριμένα, ανέφερε τα όσα του εκμυστηρεύτηκε ο 21χρονος Ροδίτης για το θάνατο της φοιτήτριας, τρεις ημέρες μετά την εμφάνισή του στις ανακριτικές αρχές. Ο 21χρονος φέρεται να του ανέφερε τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ καθώς και για τις συνθήκες του άγριου εγκλήματος, δηλαδή, πως χτύπησαν την Ελένη Τοπαλούδη, και πως την πέταξαν στη θάλασσα. 

«Μου είπε ότι πήγαν και οι τρεις (οι δυο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δυο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό και ο αλλοδαπός της τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και την χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν» ανέφερε κι συνέχισε: «Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Όπως επισήμανε αυτό που φάνηκε από τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι ο ένας της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε τη κοπέλα με το σίδερο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε  ψυχρό τον δεύτερο κατηγορούμενο, 20χρονο αλλοδαπό - σε αντίθεση με τον 21χρονο Ροδίτη - ο οποίος όταν βρέθηκε στην προανακριτική αρχή «χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@ και ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε».

Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο

Λίγο πριν την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο κατηγορούμενοι έριξαν ένας τον άλλον την ευθύνη ως προς το ποιος πέταξε από τον γκρεμό στην θάλασσα την Ελένη Τοπαλούδη.

Με αφορμή την κατάθεση του τρίτου λιμενικού Λάζαρου Τουλγαρίδη, ο οποίος είχε φθάσει αμέσως στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας, η Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε από τους δύο κατηγορούμενους να υποδείξουν το ακριβές σημείο από το οποίο κατακρημνίσθηκε το θύμα.

Ο Ροδίτης υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας πως ο συγκατηγορούμενος του ήταν αυτός που πέταξε την φοιτήτρια. 

Από την πλευρά του ο Αλβανός κατηγορούμενος δεν έδειξε καν σημείο, λέγοντας στην εισαγγελέα πως αδυνατεί να της απαντήσει καθώς δεν είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά