Logo

Υπό κράτηση ο παιδεραστής - Νίκος Σειραγάκης: Δεν παραβίασα κανένα όρο



 
 

Το δρόμο για την φυλακή πήρε εκ νέου ο 56χρονος τελεσίδικα καταδικασθείς για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης ο οποίος συνελήφθη χθες, Παρασκευή,  καθώς παραβίασε όρο με βάση τον οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Με διάταξη της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται πως είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με όρους, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Η αίτηση αποφυλάκισης του είχε γίνει δεκτή με βούλευμα και ήταν υποχρεωμένος να διαμένει εντός του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κυκλοφορεί στην περιοχή της Μενεμένης.

Ο Σειραγάκης οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, επέστρεψε στη φυλακή και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, το οποίο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υφ’ όρον απόλυση ή αν θα ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την αποφυλάκιση του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

"Δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο"

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετήχθη ο πρώην προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης, υποστήριξε πως δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο. Όπως είπε, δήλωσε αρχικά ως διεύθυνση κατοικίας την επαγγελματική στέγη του αδελφού του στην Καλαμαριά, αναζητώντας και εντοπίζοντας στη συνέχεια κατάλληλη στέγη για μόνιμη εγκατάσταση εκτός του συγκεκριμένου δήμου. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ενημέρωσε για αυτήν την εξέλιξη τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

«Είναι άδικο δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για ό,τι έχω κάνει έχω εκτίσει την ποινή μου έχω τιμωρηθεί. Δεν θέλω να γυρίσω ξανά στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι να αξίζω να γυρίσω στη φυλακή. Για την αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email που απευθυνόταν στην εισαγγελία Αθηνών. Μου είπαν από τη φυλακή να επικοινωνήσω ο ίδιος με την εισαγγελία, τηλεφώνησα και η εισαγγελία μου είπε να πάω στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην εισαγγελία. Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης με συνέλαβαν», δήλωσε σύμφωνα με το cretalivenews.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο, καθώς αποδεικνύεται ότι στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης.

Μάλιστα στο όνομά του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών, το οποίο θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση του...

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί αθροιστικά σε 401 χρόνια κάθειρξης (με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη) για ασέλγεια εις βάρος 36 αγοριών - αθλητών του στο Ρέθυμνο Κρήτης. Αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει 8,5 χρόνια της ποινής του και κάνοντας χρήση και των ευεργετικών διατάξεων που αφορούν τις ημέρες εργασίας του εντός των φυλακών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά