Logo

Δικογραφία Μαρινάκη για το "Noor 1": Και τρίτος ανακριτής ζητά να φύγει...



 
 

Και τρίτος ανακριτής δεν φαίνεται διατεθειμένος να ασχοληθεί με την πολύκροτη δικογραφία που αφορά την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσων μαζικής ενημέρωσης Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο "Noor 1".

Η υπόθεση αφορά την εμπλοκή του γνωστού επιχειρηματία στην χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου με βάση τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε τον Μάρτιο του 2018 η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των Ευ. Μαρινάκη, του δικηγόρου και συνεργάτη του Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη, του πρώην νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας Capital Νικόλαου Συντυχάκη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει η Ανακρίτρια Διαφθοράς Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2018.

Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία παραιτήθηκε από το σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Την αίτηση την είχε υποβάλει το Μάιο του 2019 αλλά έγινε δεκτή τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, όταν άλλαξε η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ακολούθησε ο διορισμός του νέου Ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλου ο οποίος τον Οκτώβριο του 2019 δήλωσε εξαίρεση από την υπόθεση καθώς ο πατέρας του υπήρξε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Μάλιστα στη δήλωση εξαίρεσης είχε κάνει λόγο για  «κακεντρεχή σχόλια» που έγιναν για τον πατέρα του επειδή είναι Ολυμπιακός και διάφοροι παράγοντες και δημοσιογράφοι υποστήριζαν ότι την περίοδο της θητείας του ευνοούσε με τις αποφάσεις του τη συγκεκριμένη ομάδα.

Τότε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει τη δήλωση εξαίρεσης και ο κ. Πετρόπουλος συνέχιζε να έχει στα χέρια του την πολύκροτη δικογραφία.

Όμως, όπως φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένος να την περατώσει παρά το "πράσινο φως" που πήρε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (22/6) η εκπομπή «Δίκη στο OPEN», ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε μετάθεση από την Αθήνα για τη Χαλκίδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η αίτηση υποβλήθηκε στον Άρειο Πάγο και αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Ας σημειωθεί πως ο ανακριτής κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών. Όμως το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο.

Στον Αρειο Πάγο η συνέντευξη του μάρτυρα

Στο μεταξύ, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είναι επόπτης των υποθέσεων ναρκωτικών σε όλη την επικράτεια, ζήτησε από την τηλεοπτική «Δίκη στο Οpen» ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή μάρτυρας ο οποίος έχει ζητήσει να εξεταστεί για την υπόθεση του  "Noor 1".

Ο μάρτυρας είχε απευθυνθεί στην ανακρίτρια κ. Μάντακα πριν αυτή μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ούτε ο διάδοχος του κ. Πετρόπουλος έκανε κάτι για να εξεταστεί ο μάρτυρας.

Το ηχητικό υλικό και η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης παραδόθηκαν στον κ. Ντογιάκο, ο οποίος σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην εκπομπή, είχε δεσμευτεί ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το παν ώστε να λάβει ένορκη κατάθεση από τον μάρτυρα που προσπαθεί μάταια επί περίπου δυόμιση χρόνια να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση του ναρκόπλοιου...

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά