Logo

Απολογούνται την Κυριακή οι κατηγορούμενοι “μπράβοι” – Τι δήλωσε ο δικηγόρος Π. Κάσσης



 
 

Απολογούνται την Κυριακή στον Ανακριτή Πειραιά οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των νονών της νύχτας που εξαρθρώθηκε κατά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.  Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται δύο αστυνομικοί και ένας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι διέπρατταν συστηματικά εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και ναρκωτικών, τοκογλυφίες, απάτες και άλλα αδικήματα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δέκα Έλληνες μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός καθώς και ένας αλλοδαπός. Επίσης,  ταυτοποιήθηκαν ακόμα ημεδαποί, από τους οποίους τρεις δεν συνελήφθησαν διότι εξέλειπαν οι λόγοι του αυτοφώρου, ενώ τρεεις αναζητούνται.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμα 25 κατηγορούμενοι ημεδαποί, από τους οποίους δύο αστυνομικοί και Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο δικηγόρος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, Παναγιώτης Κάσσης, έκανε στο directnews.gr την ακόλουθη δήλωση:
"Έχοντας λάβει τα απολύτως βασικά από τη σχηματισθείσα δικογραφία, προκύπτει αβίαστα ότι αυτή είναι προφανώς ανερμάτιστη και στηρίζεται απλά σε ένα πολυσέλιδο διαβιβαστικό και μία έκθεση ανάλυσης τα οποία έχουν συνταχθεί από τη διωκτική αρχή.
Πρέπει να επισημαίνω ότι το Τμήμα Εκβιαστών παρ’ ότι κάλεσε και παρ’ ότι προσήλθαν, παραμένοντας εκεί επί 3-4 ώρες, δεν έλαβε επίσημες προανακριτικές καταθέσεις ως όφειλε από το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτητών των καταστημάτων που φέρονται ότι εκβιάζονταν.
Ο λόγος για τον οποίο δεν έγινε αυτό, είναι το γεγονός ότι αποδομείται πλήρως η εις βάρος των κατηγορουμένων υπόθεση".

Και ο κ. Κάσσης κατέληξε:
"Έτσι για άλλη μια φορά το “φίδι από την τρύπα” θα πρέπει να το βγάλουν οι δικαστικές αρχές… Είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν και θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά