Logo

Αστυνομικοί σε κύκλωμα νονών της νύχτας - Σε 15 συλλήψεις οδήγησε ο "κοριός" της ΕΛ.ΑΣ



 
 

Σε 15 συλλήψεις προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στο πλαίσιο επιχείρησης που διενεργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ανθρώπων της νύχτας.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξηχθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Μεταξύ των  συλληφθέντων ως μελών του κυκλώματος νονών της νύχτας περιλαμβάνονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες και δύο αστυνομικοί. 

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο αστυνομικοί, που φέρονται να βοηθούσαν τους εκβιαστές, υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Πειραιά.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ορισμένα μέλη του κυκλώματος  προέρχονται από οικογένεια ποινικών από τη Λακωνία. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο στόχαστρο της αστυνομικής επιχείρησης, είχε προχωρήσει σε βομβιστικές επιθέσεις και σε εκβιασμούς καταστηματαρχών, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στα Δυτικά προάστια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους 15 συλληφθέντες έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον ακόμη 6-7 άτομα, για εκβιάσεις καταστηματαρχών ακόμη και εμπρηστικές - βομβιστικές επιθέσεις.

"Κοριός" και φυσικές παρακολουθήσεις 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν την υπόθεση εδώ και περίπου οκτώ μήνες, με νόμιμες συνακροάσεις και φυσικές παρακολουθήσεις ατόμων.

Όπως λένε νεότερες πληροφορίες, οι περισσότεροι εκ των εμπλεκομένων είχαν ως έδρα τον Πειραιά και κοινή καταγωγή, ενώ οι περισσότεροι είχαν απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Αύριο Παρασκευή, οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις. 

Αύριο, επίσης, αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις αύριο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-7-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά