Logo

Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε αορίστως η δίκη των έξι για τον «θάνατο σε δημόσια θέα» του 33χρονου ακτιβιστή



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την Παρασκευή να αναβάλει αορίστως την εκδίκαση της υπόθεσης για τον «θάνατο σε δημόσια θέα» του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια τον Σεπτέμβριο του 2919.

Αιτία για την απόφαση περί αναβολής είναι η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το  δικαστήριο έκρινε πως λόγω των παρόντων συνθηκών και της υφιστάμενης ΚΥΑ που ορίζει μέγιστο αριθμό 15 ατόμων στη δικαστική αίθουσα η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γεώργιος Κασίμης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης τόνισε πως εάν όλοι οι παράγοντες της δίκης εμείνουν στη τήρηση της ΚΥΑ δεν μπορεί να διεξαχθεί η δίκη με τις συνθήκες που ορίζει η ΕΣΔΑ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι κατηγορουμένων τόνισαν από την πλευρά τουςε πως το δικαστήριο θα μπορούσε να διακόψει την υπόθεση για μετά τα περιοριστικά μέτρα.

Οι δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου ζήτησαν κι εκείνοι τη διακοπή προκειμένου η δίκη να μεταφερθεί σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα.

Τελικά και παρά το γεγονός πως ο εισαγγελέας ζήτησε να μην αναβληθεί η δίκη, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή σύμφωνα με άρθρο 349 ΚΠΔ λόγω των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ για τη λειτουργία δικαστηρίων την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Μετά μεγάλης μου θλίψης αναβάλλουμε την υπόθεση» είπε από έδρας ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά