Logo

Βόλος: Στον εισαγγελέα ο δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα [βίντεο+φωτο]



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου οδηγείται ο 31χρονος δράστης του στυγερού φονικού στη Μακρινίτσα Πηλίου,που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Δευτέρας ο 31χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του Κωνσταντίνα και τον 30χρονο αδελφό της Γιώργο Τσάπα,  ενώ τραυμάτισε και την πεθερά του

Ο 31χρονος συνελήφθη ,μετά από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, λίγες ώρες μετά το άγριο έγκλημα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για  ανθρωποκτονία από πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο ταραγμένος έγγαμος βίος και ο ξυλοδαρμός που προηγήθηκε του φονικού 

Το thenewspaper.gr, σε ρεπορτάζ του αναφέρει πως μόνο ανθόσπαρτος δεν ήταν ο βίος για την 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα, η οποία τη Δευτέρα βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον αδερφό της από το μαχαίρι του συζύγου της στο πατρικό της σπίτι στη Μακρινίτσα Πηλίου.

Το τοπικό site, υποστηρίζει, επικαλούμενο μαρτυρίες στενών φίλων και συγγενών του ζευγαριού, ότι τα προβλήματα στο γάμο του 31χρονου και της 28χρονης Κωνσταντίνας άρχισαν να εμφανίζονται από την πρώτη στιγμή και εντάθηκαν με τον ερχομό του δίχρονου παιδιού του τους στον κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φερόμενος ως δράστης συμπεριφέρεται βίαια στη σύζυγό του και στην οικογένειά της. Μάλιστα, την περασμένη Πέμπτημ σύμφωνα με μαρτυρίες, μετέβη στο πατρικό σπίτι στη Μακρινίτσα και έστησε καβγά, χτυπώντας μάλιστα την άτυχη 28χρονη και τους γονείς της.

Για τον λόγο αυτό, η οικογένεια είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα οποία όμως δεν είχαν εκδικαστεί.

Η 28χρονη το τελευταίο διάστημα ανέβαινε έναν “γολγοθά” κατά τη διάρκεια της συμβίωσής της με τον 31χρονο. Αναφορές λένε οτι τα περιστατικά βίας ήταν πολλά και τα ξεσπάσματα συχνά.

Μέχρι που το ποτήρι ξεχείλισε και η Κωνσταντίνα αποφάσισε να πάρει το παιδί της και να μεταβεί στο σπίτι των γονιών της μέχρι να επανεξετάσει τη σχέση της με τον φερόμενο ως δράστη.

Όμως, τα τραγικά χθεσινά γεγονότα την πρόλαβαν και η γυναίκα έπεσε νεκρή μαζί με τον άτυχο αδερφό της από τα χτυπήματα του δράστη με μαχαίρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη άμεσα χθες (05-04-2021) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση , τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, χθες το βράδυ σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο δράστης, στο πλαίσιο προσωπικών διαφορών, επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις ημεδαπούς, τραυματίζοντας θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της, ενώ τραυμάτισε και τη μητέρα τους στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση, ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα κινούμενος με το όχημά του στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Βούλγαρης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων, με την οποία είχε ιδιαίτερη σχέση, διότι ήταν δικηγόρος του κατηγορούμενοου Δ. Ρ. και της συζύγου του, από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι σήμερα.

«Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή που είναι διαγνωσμένη ακόμη και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Είχε δεχθεί η Εισαγγελία αίτηση για ακούσια νοσηλεία από 15 Ιανουαρίου μετά από αίτημα της συζύγου που είχε αντιληφθεί το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το Νοσοκομείο, όμως δεν διατάχθηκε η ιατρική του παρακολούθηση, αλλά του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, η οποία δεν τηρήθηκε και γι' αυτό ουσιαστικά θεωρώ ότι επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά