Logo

Τι προτείνει η εισαγγελέας για την απαγωγέα της 10χρονης Μαρκέλλας



 
 

Να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η 34χρονη που κρατείται για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας, στη Θεσσαλονίκη, τον περασμένο Ιούνιο, προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίζεται την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στην εισήγησή της προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει ότι η κατηγορούμενη χορήγησε ναρκωτικές ουσίες στην ανήλικη και στη συνέχεια την κακοποίησε σεξουαλικά, πριν την αφήσει ελεύθερη ύστερα από δύο 24ωρα παράνομης κράτησης. Κατά την πολύμηνη έρευνα της ανακρίτριας δεν προέκυψε η εμπλοκή άλλων προσώπων στην υπόθεση, ούτε βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στην κατοχής της 34χρονης.

Η κατηγορούμενη παραμένει προφυλακισμένη. Για την παραπομπή τη σε δίκη θα αποφανθεί με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 η μητέρα της ανήλικης πήγε στο Α.Τ. Τούμπας και δήλωσε την εξαφάνισή της. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις από τις αστυνομικές αρχές, προέκυψε ότι η ανήλικη είχε γίνει αντιληπτή από τους συμμαθητές της να συναντά άγνωστη γυναίκα σε σημείο κοντά στο σχολείο της και έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία Amber Alert και δημοσιεύθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης η φωτογραφία και τα στοιχεία του κοριτσιού, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η εξαφάνισή της και να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την τύχη της.

Η ανήλικη εντοπίστηκε μετά από δύο ημέρες να περιφέρεται στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη στην Καλαμαριά. Πολίτες την αναγνώρισαν και άμεσα ειδοποίησαν αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών και των αυτοπτών μαρτύρων, το κορίτσι ήταν σε προφανή σύγχυση, μη γνωρίζοντας ούτε τι μέρα είναι, ούτε πού βρίσκεται. Ήταν σωματικά εξουθενωμένη και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και μεταφέρθηκε στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η φερόμενη ως απαγωγέας εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην παραλία της Κατερίνης, από όπου προσπαθούσε να διαφύγει της σύλληψης, αφού πρώτα άφησε το κοριτσάκι στον δρόμο. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε βαθμό πλημμελήματος).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2021 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά