Logo

Δολοφονία Καρολάιν: Ένταλμα σύλληψης για δύο κακουργήματα κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Η ομολογία του [βίντεο]



 
 

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μετά την ομολογία του που σόκαρε το πανελλήνιο.

Ο 32χρονος πιλότος παραδέχθηκε ότι δεν εισέβαλαν κάποιοι κακοποιοί στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά οι οποίοι σκότωσαν την Καρολάιν, αλλά ότι ήταν ο ίδιος που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του και σκηνοθέτησε στη συνέχεια τη σκηνή μιας  άγριας ληστείας.

Ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων 

Της προσαγωγής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στα δικαστήρια της Ευελπίδων προηγήθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. 

Οι εισαγγελείς αφού μελέτησαν τη δικογραφία, άσκησαν την  ποινική δίωξη σε βάρος του 32χρονου και στη συνέχεια διαβίβασαν τον φάκελο στον ανακριτή, ο οποίος προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. 

Το ένταλμα εκδόθηκε διότι ο 32χρονος θεωρείται από τις δικαστικές αρχές ως ύποπτος φυγής - λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότος και της οικονομικής του άνεσης - καθώς και ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων - λόγω του  τρόπου δολοφονίας, της σκηνοθετημένης ληστείας και της προσπάθειας παραπλάνησης των αρχών, στοιχεία που καταδεικνύουν ότι δεν έχει αναστολές - και αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, που είναι οι κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη περιλαμβάνει και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους και της ψευδούς κατάθεσης κατ΄ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές

Ο 32χρονος πιλότος θα οδηγηθεί στον ανακριτή και δεν αποκλείεται να ζητήσει προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία του. 

Εν βρασμώ - Με χτυπούσε

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ανακρινόμενος επί 8 ώρες και μην έχοντας πειστικές απαντήσεις στα  πιεστικά ερωτήματα των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχαν έντονους καβγάδες με την Κάρολάιν. 

Όπως είπε στους αστυνομικούς το μοιραίο βράδυ της 10ης προς 11η Μαίου υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στο ζευγάρι στην κρεβατοκάμαρά τους.

Ισχυρίστηκε ότι διέπραξε τη δολοφονία εν βρασμώ, καθώς  είχαν έναν ακόμη τσακωμό με τη σύζυγό του, η οποία κρατούσε το μωρό αγκαλιά και του είπε να φύγει από το δωμάτιο. 

"Ενώ έβγαινα από το δωμάτιο", είπε, "την είδα να αφήνει απότομα το παιδί στην κούνια και τότε θόλωσα και της επιτέθηκα". 

Περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι έκλεισε τη μύτη και το στόμα της Καρολάιν με τα χέρια του, μέχρι που η καρδιά της σταμάτησε να χτυπάει.

Σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών είπε ότι δεν ομολόγησε από την αρχή το έγκλημα, γιατί σκεφτόταν τι θα απογίνει το παιδί τους, με τη μητέρα του νεκρή και εκείνον στη φυλακή.

Στο πλαίσιο της σκηνοθεσίας που έκανε στη συνέχεια για να δημιουργήσει μία σκηνή ληστείας σκότωσε  τον σκύλο, σημάδεψε το παράθυρο για να φαίνεται ότι υπάρχουν ίχνη παραβίασης  και  τέλος δέθηκε μόνος του. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρχε κάποιος συνεργός, ούτε κάποιος που να τον βοήθησε στη συνέχεια να καλύψει τα ίχνη του.

Κεντρικό σημείο της ομολογίας του ήταν ότι ο γάμος του δεν εξελισσόταν καθόλου καλά. 

Υποστήριξε ότι η Καρολάιν τον είχε απειλήσει ότι θα πάρει το παιδί τους και θα φύγει και ότι το τελευταίο διάστημα κατά τους καβγάδες τους τον χτυπούσε. 

Η ψυχολόγος 

Αστυνομικές πηγές, τονίζουν πως σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας έπαιξε και η κατάθεση της γυναίκας που παρουσιαζόταν ως ψυχολόγος.

Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποκάλυψε κατά την αστυνομική έρευνα πολύ σημαντικά πράγματα για την σχέση του ζευγαριού, ενώ υπάρχουν και άλλα πρόσωπα κοντά στην οικογένεια που επιβεβαίωναν ότι  στο ζευγάρι υπήρχε ρήξη.

Τα στοιχεία που έδειξαν τον δολοφόνο

Τα... βήματα στο κινητό του 

Ένα στοιχείο που ανέδειξε ως "πρωταγωνιστή" της δολοφονίας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ανακαλύφθηκε μόλις πριν δύο μέρες από τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ερευνώντας το κινητό του 32χρονου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κατεβάσει μία εφαρμογή  η οποία μετράει όταν έχουμε πάνω μας το τηλέφωνο πόσα βήματα έχουμε κάνει.

Ο έλεγχος από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν πως ο πιλότος έκανε βήματα την ίδια ώρα που κατά τους ισχυρισμούς του βρισκόταν δεμένος και  ακινητοποιημένος από τους ληστές.

Οι παλμοί της Καρολάιν στο κινητό-ρολόι

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο προήλθε από  το κινητό-ρολόι που φορούσε η Καρολάιν, στο οποίο, την ώρα -που σύμφωνα με την περιγραφή του 32χρονου η 20χρονη ήταν νεκρή - καταγράφονται παλμοί.

Η κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας

Στην κάμερα ασφαλείας δεν υπήρχε η κάρτα μνήμης. Ο ίδιος ο πιλότος είχε υποθέσει ότι οι ληστές φεύγοντας την είχαν πάρει μαζί τους. 

Οι αστυνομικοί από την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι δεν συμπίπτει η ώρα που έχει αφαιρεθεί η κάρτα με την ώρα στην οποία αναφερόταν ο 32χρονος, περιγράφοντας τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά