Logo

Δολοφονία της Καρολάιν: Ο πιλότος ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά [βίντεο]



 
 

Ο 33χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε τελικά την Πέμπτη το βράδυ, ενώπιον των αστυνομικών ότι ήταν εκείνος που δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν, στη μεζονέτα όπου διέμεναν στα Γλυκά Νερά.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ τους, γιατί το θύμα ήθελε διαζύγιο και προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημά του, κατασκεύασε στη συνέχεια το σενάριο της δήθεν ληστείας από αλλοδαπούς δράστες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το έγκλημα διαπράχθηκε πριν 37 ημέρες και μέχρι πρότινος η βασικότερη εκδοχή, σύμφωνα με τιε καταθέσεις του πιλότου, ήταν ληστεία μετά φόνου. 

Ο 33χρονος σύζυγος παρουσιαζόταν ως συντετριμμένος και από την πρώτη στιγμή έστελνε μηνύματα πένθους για τη σύζυγό του, ενώ είχε μιλήσει δεκάδες φορές στους αστυνομικούς δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό. Ακόμη και σήμερα, στο μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τον έδειχναν να αγκαλιάζει την πεθερά του.

Ο νεαρός πιλότος, όπως αναφέρει η efsyn.gr, ως ο «μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας» φαίνεται πως επιχείρησε να στήσει στην εντέλεια το σενάριο της ληστείας, με τη συμμετοχή τριών δραστών. Ήδη από την πρώτη ημέρα, μάλιστα, είχε εκφράσει τη συμπαράστασή του στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας «τα παιδιά (σ.σ οι αστυνομικοί) ξέρουν τη δουλειά τους, θα τους πιάσουν».

Μετά τη δολοφονία ο 32χρονος είχε φύγει, μαζί με το μωρό του ζευγαριού, από το σπίτι στα Γλυκά Νερά όπου διέμενε η οικογένεια.

Το συγκεκριμένο έγκλημα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, ενώ, μαζί με τις απανωτές μαφιόζικες εκτελέσεις, έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τα ρεπορτάζ που άφηναν υπόνοιες για σεσημασμένους, αλλοδαπούς, κακοποιούς πίσω από τη ληστεία, υπήρξαν και δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος είχε σπεύσει να προαναγγείλει αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, χρησιμοποιώντας το έγκλημα ως δικαιολογία, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για εμπλοκή «σκληρών» ποινικών στην υπόθεση.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε αφήσει επίσης αιχμές δηλώνοντας «τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην ελληνική κοινωνία», ενώ, εβδομάδες αργότερα, υπό την πίεση και άλλων γεγονότων, ανακάλυψε την… εγκληματοφοβία.

Οι ανακοινώσεις της  ΕΛ.ΑΣ.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά