Logo

ΣτΕ: Εντός του Μαρτίου η απόφαση επί της αναστολής χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη



 
 

Με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί (Suleyman Ozkaynakci) ολοκληρώθηκε την Τρίτη ενώπιον του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας και κεκλεισμένων των θυρών, η συζήτηση επί της αιτήσεως αναστολής για το θέμα χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.

Ο Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου με το οποίο ο ίδιος και άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, επί περίπου δύο ώρες απάντησε, με τη βοήθεια μεταφραστή, στις ερωτήσεις των συμβούλων Επικρατείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τις απαντήσεις του αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος, υποστηρίζοντας πως η αποστολή τόσο του ίδιου όσο και των επτά συναδέλφων του ήταν η μεταφορά τραυματιών με το ελικόπτερο με το οποίο, τελικά, ήρθαν στην Ελλάδα.

Το Τμήμα Αναστολών μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επιφυλάχθηκε επί του θέματος της χορήγησης ασύλου  - έχει «παγώσει»  για τον εν λόγω στρατιωτικό μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής -  και η απόφασή του αναμένεται, πιθανότατα, να εκδοθεί εντός του Μαρτίου. 

Στις  4 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συζητείται η κύρια αίτηση της κυβέρνησης με την οποία ζητείται η ακύρωση της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον αξιωματικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά στρατιωτικούς, καθώς το θέμα του ασύλου έχει εισαχθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ως ως «πρότυπη δίκη» και συνεπώς η κρίση του θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά