Logo

Ξένη Δημητρίου: Ακλόνητη η θέληση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για περαίωση της έρευνας για την πυρκαγιά στο Μάτι



 
 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καλεί τους πυρόπληκτους και τους συγγενείς θυμάτων σε προσωπική ενημέρωση σχετικά με την πορεία της εισαγγελικής έρευνας και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού που αναρτήθηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου. 

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τα ερωτηματικά που είχε εγείρει παραγγελία της κ. Δημητρίου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για ενσωμάτωση στη σχηματιζόμενη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά που πορίσματος της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως κίνηση που οδηγεί στο "πάγωμα" της έρευνας. 

Είχε ακολουθήσει νέα παραγγελία της κ. Δημητρίου  με την οποία ζητούσε να παραμείνει στην θέση του ο εισαγγελέας, Ηλίας Ζαγοραίος - έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών ενώ μέχρι πρότινος ήταν και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας - μέχρι να ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και να αποδώσει ευθύνες στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

Μετά από όλα αυτά, η κ. Δημητρίου στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι  είναι ακλόνητη η θέληση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για  άμεση περαίωση της έρευνας.

Αναλυτικότερα, όλη η ανακοίνωση της  Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφέρει τα εξής: 

«Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018, Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-10-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά