Logo

Διακόπηκε η δίκη του "Noor 1"



 
 

Διακόπηκε για τις 12 Νοεμβρίου η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο "Noor 1" που ξεκίνησε σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν οι 12 από τους 13 κατηγορούμενους, καθώς ήταν απών ένας Τούρκος κατηγορούμενος, ο οποίος απουσίαζε και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο από το οποίο είχε καταδικαστεί σε 10ετη κάθειρξη.

Εφόσον δεν προσέλθει στο δικαστήριο και απορριφθεί η έφεση του, τότε θα καταστεί τελεσίδικη η πρωτόδικη σε βάρος του ποινή των 10 ετών.

Κατηγορούμενοι είναι ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο ναυλομεσίτης Γεώργιος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη, ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης (οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί) ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, ο Ιρανός συνοδός του φορτίου Μπονιάντ που είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια, οι Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor 1») και Βασίλης Κουρούβανης σε 8 έτη, Τούρκος Βολτάν που τον χρησιμοποιούσαν ως διερμηνέα, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης και ο στενός συνεργάτης του Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος, σε 10 έτη. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά την εκφώνηση της υπόθεσης, η δίκη διακόπηκε, καθώς δύο απο του Τούρκους κατηγορούμενους, δεν διαθέτουν συνήγορο υπεράσπισης.

Για το λόγο αυτο το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό δικηγόρων τους, διακόπτωντας την ακροαματική διαδικασία για τις 12 Νοεμβρίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΗΜΤΣΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά