Logo

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli-Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α



 
 

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α. Η απόφαση εκδόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, ενώ με αυτή την απόφαση αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου και έκτοτε έχουν έρθει στο φως πληθώρα στοιχείων για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, μέσα σε ένα κύμα παραιτήσεων κορυφαίων στελεχών.

Η Folli Follie βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση ελεγκτή, ενώ με βούλευμα έχουν δεσμευθεί προσωπικοί λογαριασμοί μελών της διοίκησης.

Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά στην κινεζική Fosun, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα υπαγωγή σε προστασία από τους πιστωτές της εταιρείας, καθώς χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες και η θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ, Links of London υπέβαλε προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware).

Σύμφωνα με την FF Group οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Όλες οι εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie και μελών του Δ.Σ

Η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, Ειρήνη Κατινιώτη, εξέδωσε τη Δευτέρα προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ της μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα 3 επενδυτών και μιάς ξένης εταιρείας. 

Η προσωρινή διαταγή  ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης των τριών επενδυτών και της ξένης εταιρείας και αφορά σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρείας και 7 μελών του Δ.Σ. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η προσωρινή διαταγή, που σύμφωνα με νομικούς κύκλους ανοίγει δρόμο και σε άλλους επενδυτές να διεκδικήσουν αποζημίωση, στρέφεται κατά της «FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα και των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη και Ειρήνης Νιώτη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά