Logo

Άρειος Πάγος: Εξαίρεση δικαστών και εισαγγελέα στην υπόθεση έκδοσης του Mr. Bitcoin, ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου



 
 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, πρότεινε τη Δευτέρα προς το Ανώτατο Δικαστήριο να εκδοθεί ο Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία και να απορριφθεί η αίτηση του εκζητουμένου κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, που έκανε δεκτό το γαλλικό αίτημα.

Ωστόσο, η  συζήτηση της έφεσης του 38χρονου Ρώσου, ο οποίος είναι γνωστός ως «Mr. Bitcoin»,  στον Άρειο Πάγο διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, καθώς η  συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης των δικαστών και του εισαγγελέα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, συγκεκριμένα,  υποστήριξε πως παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του εντολέα της καθώς, όπως είπε, η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του κ. Βίνικ λόγω κόπωσης και δεν του επέτρεψε να ακουστεί όταν ζήτησε το λόγο.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο Αλεξάντερ Βίνικ δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της έντασης που επικρατούσε ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέκοψε τη συζήτηση της υπόθεσης για τις 29 Νοεμβρίου. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Γαλλία την έκδοση του «Mr. Bitcoin» ζητούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία  και ήδη ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί υπέρ της έκδοσης του 38χρονου Ρώσου σε αυτές τις δύο χώρες.  Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλεξάντερ Βίνικ έχει συναινέσει στην έκδοσή του στην πατρίδα του τη Ρωσία. 

Από την πλευρά τους οι αμερικανικές αρχές θεωρούν τον Αλεξάντερ Βίνικ ως «εγκέφαλο» ενός τεράστιου διαδικτυακού «πλυντηρίου» που έχει στηθεί στις ΗΠΑ για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μαφιόζικων οργανώσεων, από όλο τον κόσμο με τζίρο που ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά