Logo

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την έκδοση του «Mr Bitcoin» στη Ρωσία



 
 

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε σήμερα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για την έκδοση στη Ρωσία του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός διεθνώς και ως Mr Bitcoin.

Ο εκζητούμενος κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος ρωσικών τραπεζών αλλά και επειδή - μέσω της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e της οποίας φέρεται ως διαχειριστής – ξέπλενε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Γι’ αυτό το λόγο Αίτημα έκδοσής του, το οποίο θα συζητηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου έχει υποβάλλει στις ελληνικές δικαστικές αρχές και η Γαλλία.

Ο Βίνικ δήλωσε σήμερα ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ότι επιθυμεί την έκδοσή του στη Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής δικαιοσύνης.

Σημειώνεται, ότι Το Ανώτατο Δικαστήριο με προηγούμενη απόφασή του είχε κάνει δεκτό και το αίτημα των αμερικανικών αρχών για έκδοσή του εκεί, ενώ την έκδοσή του η οποία θα συζητηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου έχει υποβάλει στις ελληνικές δικαστικές αρχές και η Γαλλία.

Ο συνήγορος του «Mr Bitcoin», Ηλίας Σπυρλιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά