Logo

Συμβούλιο Εφετών: Να προχωρήσει κανονικά η έρευνα για το σκάνδαλο Νοvartis παρά την αγωγή Ράικου - Καρνέση



 
 

Την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Ράνιας Σταθέα, υιοθέτησε πλήρως το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας και είπε «όχι» στο «πάγωμα» της εισαγγελικής έρευνας για το σκάνδαλο Novartis, λόγω της αγωγής κακοδικίας που έχουν υποβάλει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου και ο γιατρός και σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης.

Το δικαστικό συμβούλιο, συγκεκριμένα, με βούλευμά του απάντησε στο ερώτημα της αντιπροέδρου του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν υποβάλει η κ. Ράικου και ο κ. Καρνέσης σε βάρος της νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων συναδέλφων της, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ. Κατά την κρίση του δεν πρέπει να «παγώσει» η προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis, ως προς το μέρος της που αφορά τον γιατρό κ. Καρνέση μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, που έχει προσδιοριστεί να γίνει τον προσεχή Μάρτιο. 

Ειδικότερα, το βούλευμα κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού, Ράνιας Σταθέα, η οποία  ζήτησε να μην «παγώσει» η επίμαχη έρευνα ούτε για μία στιγμή, επικαλούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, το καλό της Δικαιοσύνης και το δημόσιο συμφέρον. 

Στην πρότασή της η κ. Σταθέα τόνιζε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς και ούτε ευθύνονται οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν το σύζυγο της κ. Ράικου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι πριν λίγες ημέρες, το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει και την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της κ. Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων συναδέλφων της, απορρίπτοντας το αίτημα που είχε καταθέσει ο γιατρός, σύζυγος της κ. Ράικου μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στην υπό διερεύνηση  δικογραφία της Novartis.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά