Logo

Εισαγγελέας προτείνει να μην «παγώσει» η έρευνα για τη Novartis λόγω της αγωγής Ράικου - Καρνέση



 
 

Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρών της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, απηύθυνε ερώτημα προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το αν θα πρέπει να «παγώσει» ή όχι μέχρι τη συζήτηση της αγωγής η έρευνα για την υπόθεση Novartis ως προς σκέλος το οποίο αφορά τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση.

Η εισαγγελέας Εφετών, Ράνια Σταθέα, πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο, που θα απαντήσει στο ερώτημα, να μην «παγώσει» η επίμαχη έρευνα ούτε για μία στιγμή, επικαλούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, το καλό της Δικαιοσύνης και το δημόσιο συμφέρον.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι από τη στάση των εισαγγελέων, Ελένης Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, προκύπτουν  υπόνοιες μεροληψίας εκ μέρους τους, ή ευθυνών τους για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας σχετικών με τον κ. Καρνέση.

Υπενθυμίζεται, ότι την αγωγή κακοδικίας έχουν υποβάλει η εισαγγελέας Εφετών, τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της Λάζαρος Καρνέσης. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι οι τρεις εισαγγελείς είναι υπεύθυνοι για τη διαρροή της της είδησης περί εμπλοκής του κ. Καρνέση στην υπόθεση της Novaris και ειδικά στο σκέλος που έχει να κάνει με τον χρηματισμό γιατρών για την προώθηση προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας και ζητούν την επιδίκαση χρηματικής αποζημίωσης 300.000 για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης. 

Η αγωγή κακοδικίας έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας το Μάρτιο του 2019. 

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως κ. Σταθέα, το Συμβούλιο Εφετών θα απαντήσει στην αντιπρόεδρο του ΣτΕ με βούλευμά του που αναμένεται να εκδοθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά