Logo

Υπόθεση Χρυσός: Συνεχίζονται οι απολογίες - Προφυλακίστηκαν 4 κατηγορούμενοι



 
 

Η δεύτερη ομάδα των κατηγορουμένων στην υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, προκειμένου να απολογηθεί.

Ήδη, από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής, τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα..

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα και ισχυρίστηκε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηριων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και ότι ειδικεύεται στον τομέα της εκτίμησης ρολογιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, γνωστού από την τηλεόραση ενεχυροδανειστή.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδερφος του πρώτου. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βρίσκεται στη χώρα μας δύο χρόνια και ισχυρίστηκε ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν στη φυλακή φέρονται να είχαν το ρόλο του “γυρολόγου” και του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν άλλοι 12 κατηγορούμενοι οι οποίοι εμφανίζονται από τις αρχές να είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση.

Κούγιας: Άλλο το χυτήριο του Ριχάρδου

Εν τω μεταξύ, νέα ανακοίνωση εκδόθηκε από το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια αναφορικά με το χυτήριο του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, στην οποία αναφέρεται πως αυτό ήταν νόμιμο και δεν συνδέεται με το χυτήριο, απέναντι από το Πολυτεχνείο που χρησιμοποιούνταν από συγκατηγορουμένους. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά