Logo

"Μαφία" των φυλακών: Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η δικογραφία, ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου



 
 

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε, λόγω της σοβαρότητάς της, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με ηγέτες έγκλειστους σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Συγκεκριμένα, η Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης  εφέτης ειδικός – ανακριτής αρμόδιος και για θέματα τρομοκρατίας. 

Από τα στοιχεία της έως τώρα έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που σχημάτισε δικογραφία κατά 13 προσώπων, οι φερόμενοι ως μέλη της λεγόμενης "μαφίας" των φυλακών  δρούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, στις υποθέσεις: 

*Δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του

*Απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του

*Δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου Αρμπέρ Μπάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

*Θάνατος Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός επίσης μέσα στις φυλακές (ερευνάται η αιτία θανάτου λόγω δηλητηρίασης)

*Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων μαγαζιού στο Μικρολίμανο

*Εκβίαση σε βάρος του πρώην υπουργού και δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί ο ρόλος δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της "μαφίας".

Εγκύκλιος για τις μεταγωγές κρατουμένων λόγω δικών

Επίσης, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προέκυψε  ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται ότι έδιναν οδηγίες σε μάρτυρες εκκρεμών ποινικών υποθέσεων προκειμένου να ανασκευάσουν τις καταθέσεις τους. Με αφορμή αυτή την ΄παράμετρο της εγκληματικής δράσης της "μαφίος" των φυλακών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών όλης της χώρας παραγγέλλει:

- Οι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν η να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές.

- Σε διαφορετική περίπτωση και συγκεκριμένα όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών η κ Δημητρίου ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται .

Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς και για μεγάλο χρονικό διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με συνέπεια, όπως σημειώνει στην εγκύκλιό της η κ. Δημητρίου:  "να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά